09-11-07

Op zoek naar sjork

Dinsdag moesten we van juf Leen in de turnles koprollen.  Dit dient voor ons diploma. We mochten hierbij onze handen niet gebruiken. Van het springen met een touw moesten we heel hard zweten.  We deden ook evenwichtsoefeningen, zo moesten we over smalle balken lopen.
We zijn deze week ook naar het bos 'de Avereghten' in Heist o/d Berg geweest.  Het was daar heel leuk want we moesten zoeken of Sjork een tovenaar was.  We zijn het er bijna met z'n allen over eens dat het een echte tovenaar is.  Het huis van Sjork hebben we niet gevonden maar in het donkere bos vonden we wel een huis van takken.  Hierin hebben we leuk gespeeld.  Onze gids, Josjanne kon ongelooflijk boeiend vertellen over de bomen, planten en dieren van het bos.  Zo bezochten we ook de bijenhal en bij onze vriendjes de everzwijnen voelden we ons thuis.
We hebben de vragen opgelost van het groepswerk over Ron Langenus.  Nu kennen we de auteur al een beetje voor we er een bezoek van krijgen.  Onze meester las voor uit zijn boek 'de verdwenen tijger'.
Rani was deze week onze 'leerling van de week', zij deed dat prima.
Tafelkampioentje hebben we ook nog een keer gespeeld.  Het was wel heel lang geleden dat de meester hier nog eens tijd voor maakte.  Emelie is de kampioen.  Ze versloeg in een bloedstollende finale Yannick. 
Vrijdag hebben we in de rekenles gewerkt met de blokjes.  We maakten bouwsels.  Fuif hebben we deze week niet gehad want het ontbrak ons aan de nodige tijd.  Grappen hebben we wel mogen vertellen.

Voor de voorleesweek (17 tot 25 november) zoeken we nog steeds mama's, papa's, grootouders, suikertantes, ... om in onze klas een verhaaltje te komen voorlezen.

13:34 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.