30-11-07

de stempelpieten

Aurelie was onze leerling van de week.  Tijdens de zwemles hebben we een toets moeten doen.  Zo moesten we crawl zwemmen (met en zonder plankje), schoolslag enkele met de benen en benen crawl op onze rug.  Tijdens de turnles oefenden we kopstand, springen over de bok en touwtje springen.
Ook voor WO kregen we een toets over het thema 'november'.
Juf Ellen bracht haar accordeon mee naar onze klas.  Ze speelde 'de lichtjes van de Schelde'.
De stempelpiet is in onze klas geweest.  In onze schriften had hij stempels gezet en op onze banken lagen lekkere koeken.  Op het bord had hij geschreven 'meezter Chris = sagevent'.  Donderdag gaat onze meester dit rapporteren bij de Sint.  De stempelpiet zal daar niet goed van zijn.
Woensdag was eigenlijk de leukste dag van de week, dan hadden wij vrijaf en onze meester lekker niet.
Onze pietenjump lukt al goed.  We helpen elkaar tot we het kennen.  Alleen onze meester is er nog niet goed in, hij zal nog veel moeten oefenen.  'Hij komt, die lieve goede Sint' is het lied dat we tegen donderdag inoefenen voor de goede heilige man.
Maandag mogen we ons materiaal niet vergeten want dan gaan wij speculaas bakken.
Vrijdagnamiddag hebben we de flinken geteld!

Céline, Emelie, Jarne en Jolien

 

10:11 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-07

Sint en Piet

Momenteel oefenen we dagelijks ons lied voor de Sint.  Hij gaat fier zijn op ons.  We verrassen hem ook met de pietenjump.  Hiervoor moeten we nog flink oefenen, ook thuis.  Klik hier om te oefenen.

sinterklaas[1]

13:47 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-11-07

Ron Langenus

Deze week had Stephanie het geluk om leerling van de week te zijn.  Ook zij deed haar werk prima. 
Tijdens onze wekelijkse fuif dansten we de gekke pinguïndans.  Dat was kei plezant.
Maandag zijn we naar de bib geweest.  Daar hebben we Ron Langenus ontmoet.  Hij vertelde over zijn boek ‘Obi vindt een vriend’.  Het was heel aangenaam om naar zijn vertellingen te luisteren.  Aan de hand van een film toonde hij ook hoe een boek gemaakt wordt.  (klik hier als je hem zelf bezig wil zien.) De heel mooie tekeningen in zijn boeken vallen op.  Die maakt hij wel niet zelf, dat doet Marijke Meersman voor hem.  We kregen allen de kaft van het boek ‘Obi vindt een vriend’. In de rekenlessen maken we nu oefeningen tot 1 000, we leerden ook over de gewichten.
Tijdens de lessen van juf Ellen zijn we van plaats veranderd.  Ze leerde ons ook over het vorstenhuis.
We hebben ons ook een kriek gelachen met Brent.  Onze meester stelde een vraagje en Brent maakte er een mopje van.  De mop is wel te … om hier neer te pennen.  Wie die graag kent moet ze maar eens vragen aan iemand van onze klas.
Ons knutselwerk met de pot is ook afgewerkt.  We hebben de koppen een mooie kleur gegeven. 

13:28 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-07

alle dagen de klok lezen

Jolien en de meester hebben tijdens de fuif met elkaar gedanst.  Céline was leerling van de week, ze deed haar werk prima. 
Tijdens de zwemles leerden we onze schoolslag nog beter.  We moesten onze handen als patertjes houden.  Tussen onze benen moesten we een pull boy stoppen zodat we beter zouden drijven en enkel onze armen konden oefenen.  Op het einde van de les speelden we tikkertje met de bal. Darlien bleef als laatste over en won zo het spel. 
In onze klas vond ook de verkiezing van de grootste zot van de wereld plaats, Brent sleepte de overwinning in de wacht (mopje).  Onze meester vertelde nog enkele leuke moppen tijdens het moppenmomentje, zoals de mop van de worstjes en van de Chinees.
Juf Leen leerde ons in de turnles de kopstand aan.  We hebben ook over de plint gesprongen, aan het sportraam moesten we omhoog klimmen met onze voeten. 
Onze pot, die we enkele weken geleden beplakt hebben met papierdeeg hebben we geschilderd.  Ons werkje is nog wel niet af maar volgende week brengen we dat wel in orde. 
In de les van godsdienst werken we nog steeds rond dood en verdriet.
Juf Ellen deed bij ons een toets van W.O. over de spinnen, de herfst, de maanden, de seizoenen en het weer.
In de rekenlessen hebben we elke dag de klok geoefend.  Hier is nog veel werk aan de winkel.  Vanaf maandag leren we over getallen boven de 100.
Vrijdagnamiddag hebben we aan de computer gewerkt, dat kan je
hier zien.

13:17 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-11-07

Op zoek naar sjork

Dinsdag moesten we van juf Leen in de turnles koprollen.  Dit dient voor ons diploma. We mochten hierbij onze handen niet gebruiken. Van het springen met een touw moesten we heel hard zweten.  We deden ook evenwichtsoefeningen, zo moesten we over smalle balken lopen.
We zijn deze week ook naar het bos 'de Avereghten' in Heist o/d Berg geweest.  Het was daar heel leuk want we moesten zoeken of Sjork een tovenaar was.  We zijn het er bijna met z'n allen over eens dat het een echte tovenaar is.  Het huis van Sjork hebben we niet gevonden maar in het donkere bos vonden we wel een huis van takken.  Hierin hebben we leuk gespeeld.  Onze gids, Josjanne kon ongelooflijk boeiend vertellen over de bomen, planten en dieren van het bos.  Zo bezochten we ook de bijenhal en bij onze vriendjes de everzwijnen voelden we ons thuis.
We hebben de vragen opgelost van het groepswerk over Ron Langenus.  Nu kennen we de auteur al een beetje voor we er een bezoek van krijgen.  Onze meester las voor uit zijn boek 'de verdwenen tijger'.
Rani was deze week onze 'leerling van de week', zij deed dat prima.
Tafelkampioentje hebben we ook nog een keer gespeeld.  Het was wel heel lang geleden dat de meester hier nog eens tijd voor maakte.  Emelie is de kampioen.  Ze versloeg in een bloedstollende finale Yannick. 
Vrijdag hebben we in de rekenles gewerkt met de blokjes.  We maakten bouwsels.  Fuif hebben we deze week niet gehad want het ontbrak ons aan de nodige tijd.  Grappen hebben we wel mogen vertellen.

Voor de voorleesweek (17 tot 25 november) zoeken we nog steeds mama's, papa's, grootouders, suikertantes, ... om in onze klas een verhaaltje te komen voorlezen.

13:34 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-11-07

steracteur en steractrices

Zoals elke vrijdag is er ook vandaag nieuws.  Het zijn deze keer niet de kinderen die hun belevenissen bij elkaar brengen op onze blog, voor één keer heb ik mijn handen uit de mouwen gestoken.  Ik laat onze steracteurs en steractrices aan het werk: Klik in de kolom hiernaast onder 'onze filmpjes'.

meester

08:50 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |