07-12-07

speculaas bakken

Juf leen had voor ons een pietendiploma klaarliggen.  Hiervoor moesten we wel eerst verschillende opdrachten volbrengen: over het dak lopen en klimmen, pakjes gooien, naar beneden springen.
Donderdag is de Sint langs geweest.  We hadden voor hem speculaas gebakken.  Hij had gezelschapsspelletjes bij voor onze klas en elk kind kreeg een pakje met snoep.  Dit jaar was hij met een vrachtwagen gekomen want voor onze school had hij grote klimblokken bij.  Wij hebben ons allemaal geschminkt in Zwarte Pieten (en Grieten).  We hebben voor de Sint en de Piet gejumpt. Ook wij hadden een pakje voor de Sint: een zelfgebakken speculaas.  Die hadden we in't begin van de week gebakken.  Maandag hebben we de ingrediënten juist afgewogen en bij elkaar gedaan.   Dit moesten we een nachtje laten rusten in de ijskast.  Dinsdag hebben we het deeg gekneed en met een deegrol uitgerold zodat we er figuurtjes konden uitdrukken.  De meester heeft alles in de oven gestopt en het daar 10 minuten laten bakken op 190 graden. Daarna mochten we proeven en hij was overheerlijk.
Gisterennamiddag hebben we met het speelgoed van de Sint mogen spelen.
Woensdag hebben we gerekend dat de stukken erafvlogen.  Ja, we hebben volgende weken toetsen en willen goed voorbereid zijn.
Darlien was leerling van de week.

INGREDIËNTEN SPECULAAS
500 gram bloem
300 gram bruine suiker
250 gram boter
3 koffielepeltjes kaneel
bakpoeder
1 eierdooier
1 likeurglaasje water

Emelie, Jolien, Céline, Stuie, Bjarte, Brent en Jarne

10:12 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.