21-12-07

Beste wensen voor het nieuwe jaar!

Rani (meisje op de foto) was onze leerling van de week.  Alles was daardoor kraaknet, wat had je anders verwacht.  Ze is ook de eerste leerling die voor de tweede keer de zware taak op zich neemt.
Dinsdag zijn we met de fiets naar de kerk gereden.  We hadden daar onze jaarlijkse kerstviering.  Het zesde leerjaar speelde het kerstverhaal.  Wij zongen er kerstliederen.  Normaal hadden we die dag turnen maar juf Leen was zo lief om onze turnles maandag al te geven.
We hebben heel veel tijd besteed aan het schrijven van nieuwjaarsbrieven.  Ja, die moeten kraaknet zijn.
Donderdagnamiddag was het creanamiddag.  (Klik op de foto van Jolien voor meer foto's)We mochten bij andere juffen gaan zitten.  Daar maakten we leuke spulletjes: kerstkaarten, kerstmannetjes, bloemstukken, kerstsokjes, ....
Vrijdag kregen we onze rapporten.  De flinken hebben we ook verloot.  We hebben liedjes gezongen rond de kerstboom en de mama's van de ouderkring trakteerden ons op warme chocomelk en een wafel.  De kerstman had ook twee grote pakjes onder de boom gelegd.  Er zaten grote 'vier op een rij' spellen in.  Dan kregen we ook telefoon van de kerstman.  Eerst dachten we dat het de echte was, maar toen hij vertelde dat hij met zijn slee en Rudolf in Heist vastgevroren was aan de watertoren, wisten we meteen dat het meester Ludo was.  Die probeerde ons te foppen.  Hij belde vanuit de kliniek, daar heeft hij een operatie ondergaan.  Maar hij mag deze namiddag naar huis komen.  We wensen hem dan ook een spoedig herstel toe.
In de namiddag hebben we onze pakjes verloot.

Jarne, Jolien en Emelie

10:27 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-12-07

de kerstman bij Emelie

Jarne was onze leerling van de week.  Nu hebben we dit allemaal al een keertje mogen zijn. 
Maandagavond waren we uitgenodigd door Emelie.  De kerstman kwam er met zijn Coca-Cola Kerstvrachtwagen.  We mochten in de truck van de kerstman voor een fotoshoot.  We kregen een flesje cola en een kerstmuts.cocacola 008
cocacola 013

Bij juf Ellen moesten we een spreekbeurt houden over onze hobby of ons speelgoed.  Bij meester Chris was het minder leuk: de ganse week deden we toetsen voor ons rapport.
Het zwemmen was dan weer kei leuk.  Het was dit trimester de laatste keer en daarom mochten we spelen. 

Jarne, Céline en Jolien

13:26 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-12-07

speculaas bakken

Juf leen had voor ons een pietendiploma klaarliggen.  Hiervoor moesten we wel eerst verschillende opdrachten volbrengen: over het dak lopen en klimmen, pakjes gooien, naar beneden springen.
Donderdag is de Sint langs geweest.  We hadden voor hem speculaas gebakken.  Hij had gezelschapsspelletjes bij voor onze klas en elk kind kreeg een pakje met snoep.  Dit jaar was hij met een vrachtwagen gekomen want voor onze school had hij grote klimblokken bij.  Wij hebben ons allemaal geschminkt in Zwarte Pieten (en Grieten).  We hebben voor de Sint en de Piet gejumpt. Ook wij hadden een pakje voor de Sint: een zelfgebakken speculaas.  Die hadden we in't begin van de week gebakken.  Maandag hebben we de ingrediënten juist afgewogen en bij elkaar gedaan.   Dit moesten we een nachtje laten rusten in de ijskast.  Dinsdag hebben we het deeg gekneed en met een deegrol uitgerold zodat we er figuurtjes konden uitdrukken.  De meester heeft alles in de oven gestopt en het daar 10 minuten laten bakken op 190 graden. Daarna mochten we proeven en hij was overheerlijk.
Gisterennamiddag hebben we met het speelgoed van de Sint mogen spelen.
Woensdag hebben we gerekend dat de stukken erafvlogen.  Ja, we hebben volgende weken toetsen en willen goed voorbereid zijn.
Darlien was leerling van de week.

INGREDIËNTEN SPECULAAS
500 gram bloem
300 gram bruine suiker
250 gram boter
3 koffielepeltjes kaneel
bakpoeder
1 eierdooier
1 likeurglaasje water

Emelie, Jolien, Céline, Stuie, Bjarte, Brent en Jarne

10:12 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-12-07

De Sint op bezoek

Vandaag kwamen de Sint en zijn Piet ons verrassen met leuke speeltjes en veel snoep.  Wil je de leuke dag mee beleven, klik dan op de foto's.  Morgen zullen de kinderen een uitgebreid verslag brengen op onze blog.  (meester)

 

15:32 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |