31-01-08

sneeuwklas - schaatsen - stoet

Morgen is er de jaarlijkse stoet.  Omstreeks half twee trekken we met de ganse bende te voet naar de Strepestraat.  Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind.  Iedereen is welkom om mee te genieten van de optocht.
Maandag na het verlof vertrekken de sneeuwklassers naar Stanzach.  Hun belevenissen kan je volgen door hier te klikken.  Traditiegetrouw gaat onze klas tijdens de sneeuwklas schaatsen.  Dinsdag 12 februari maken we de schaatsbaan van Heist onveilig.carnaval 008

15:33 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-08

verliefd, verloofd en straks ook getrouwd?

Bjarte en Aurélie zijn verliefd.  Ze zijn al een koppel.  verliefd 027
Dean en Darlien zijn ook een koppel, maar die zijn nog een beetje verlegen om er echt voor uit te komen.  Vooral Darlien is héél verlegen, maar Dean heeft tijd.  Lisa vraagt zich nu af of er ook kinderen volgen?  De meester heeft zichzelf uitgenodigd voor de trouwfeesten.  Nu is hij zeker dat hij mag komen.  Er blijken nog meer koppeltjes in onze klas te zitten, maar hierover zijn we het nog niet eens.
In de rekenlessen hebben we schriftelijk rekenen, de aftrekking, geleerd.  We vinden het echt heel gemakkelijk.
We hebben een liedje geleerd over een sneeuwwit vogeltje.  De meester begeleidde het met zijn blokfluit.  Jolien kan ook op een muziekinstrument spelen en daarom bracht ze haar saxofoon mee. verliefd 024
En ja hoor, die kan al goed overweg met dat prachtige instrument.
Dean was deze week de leerling die de klusjes moet opknappen.  Eén keer is hij iets vergeten. De vuilbak liep over.
We hebben niet geknutseld met onze handen maar wel op de computer.
Van Juf Ellen kregen we een gedragskaart.  Die moeten we thuis laten tekenen. 
We zijn ook naar de bib geweest.  Daar mochten we allen weer een nieuw boek kiezen.
Tijdens de zwemles hebben we allerlei spellen gedaan zoals het vlaggenzwemspel.  De redderssprong hebben we ook ingeoefend.  We trainden in het watertrappelen.

Jarne en Jolien

11:47 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-08

met blauwe pen groen schrijven

Bij juf Leen, in de turnles, maakten we een reis rond de wereld.  Tijdens de rekenlessen hebben we deze week veel in groep gewerkt.  We speelden zelfs met de blokjes.  De digitale klok kennen we nu ook.  Op onze bank hebben we nu een klokje liggen om alle dagen te oefenen.
Bij juf Ellen hebben we 10 proeven gedaan.  Zo moesten we een ballon opblazen om te zien hoeveel lucht er in onze longen zit, we tekenden onze voeten op een papier en zo konden we die vergelijken met de voeten van de andere kinderen.  We mochten van haar ook iets uit de prullendoos pakken. 
Tijdens de knutselles kwam het andere derde mee in onze klas.  Samen hebben we de ganse namiddag met de figuurzaag gewerkt, gezaagd.  We schuurden ons werkje (een gezelschapsspel, een clown) ook heel fijn aan de kanten.  Met het boormachien maakten we zelf gaten om later een koordje door te steken. 
Aan Ben De Bever denken we ook minstens twee keer per dag.  De meester deed enkele leuke raadsels met ons.  Zo kunnen we nu 'hetzelfde' schrijven (ra ra ra).  Hij vertelde ook nog eens die kei goeie oorlogsmop.
Jannick was deze week verkozen tot leerling van de week.

Bjarte, Jarne en Jolien

09:59 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-08

toveren

In de zwemles hebben we crawl geoefend.  De techniek van de juiste ademhaling is nog moeilijk voor de meeste kinderen.
Brent was deze week leerling van de week.  Hij is wel een paar keer vergeten zijn werk te doen.  Zou het zijn omdat hij nogal graag voetbalt tijdens de speeltijd of steekt hij te veel tijd in het lachen met de meester?
Van Ben De Bever hebben we een opdracht gekregen.  We moeten nu elke dag twee keer onze tanden poetsen.  Als we dit een ganse maand doen krijgen we een leuk geschenkje van hem. foto%20Ben[1]
Onze meester kan ook toveren.  Hij heeft toverkracht.  Zo kan hij geld wegtoveren, het door de tafel toveren. Bangelijk!  Hij heeft Dean ook toverkracht gegeven en die kan nu raden op welke stoel wij zaten, zonder dat hij in de klas was of het gezien heeft.
In de knutselles maakten we een speelgoedje.  Dit doen we met de figuurzaag.
In de rekenles moesten we evenwijdige lijnen trekken en hebben we leren werken met een geodriehoek. We tekenden ook de lijnstukken BH en WC, ha ha.
De meester vertelde een kei leuke mop over de oorlog. Dat was de beste van het jaar.
De eerste schooldag van dit jaar kregen we ook een cadeautje van onze meester: een nieuwe rekenboek.  Hij vond dat grappig, wij niet.
Het is een nieuwe maand dus zijn we ook van plaats gewisseld.

Jolien, Céline, Bjarte, Jannick en Jarne.

10:10 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |