15-02-08

Dikke truiendag - dag van de diversiteit - koffiestop

Deze week was Céline de gelukkige om leerling van de week te zijn.  We hadden niet anders verwacht, maar ze deed het prima.  Omdat het zesde leerjaar op sneeuwklas is (kijk ook eens naar hun website) mochten wij de schaatsen aanbinden.  Hiervoor kregen we de hulp van enkele mama's.  Zo konden we vlugger op het ijs en konden we langer schaatsen.  Het was gewoonweg kei plezant. Onze meester was niet van de partij, hij moest naar een vergadering in Antwerpen.  Juf Ellen is daarom met ons mee gegaan naar Heist. De mama van Jarne maakte leuke foto's van onze schaatsvoormiddag.   Klik hier voor meer.

Lisa was dinsdag ook jarig.  We hebben voor haar twee keer gezongen.  Een eerste keer bij juf Ellen maar ook een tweede keer bij onze meester.  Ja, juf Ellen kon Lisa niet in haar nek zetten en daarom moesten we alles nog een keer overdoen bij de meester.
Donderdagmorgen hing er een nieuw bord in onze klas.  We hebben er al zelf rekensommen mogen opschrijven.  We oefenden maal onder elkaar.

Donderdag was het ook de dag van de diversiteit.  De dag die de verschillen tussen de mensen benadrukt.  We droegen daarom met z'n allen iets rood.  Die kleur staat voor elkaar graag zien, elkaar aanvaarden zoals we zijn.

Donderdag hebben we in de knutselles een tekening gemaakt voor Ben De Bever.  Die zullen we hem mailen.  Misschien zet hij onze tekeningen wel op zijn website.

Het was ook Valantijnsdag.  Er werden een heleboel geschenken gegeven in onze klas.  Ja, er zijn er een boel die verliefd zijn op elkaar. Zo kreeg Aurélie van Bjarte een knuffeltje met een hartje.  Wie zal op het trouwfeest uitgenodigd worden?

Vandaag is het dan weer Dikke Truiendag.  De verwarming wordt enkele graden lager gezet op onze school en deze namiddag zullen we helemaal in de kou zitten want dan staat de verwarming helemaal af.  Maar we zullen er tegen kunnen want we hebben een dikke trui aan.  Hiermee willen we tonen dat we achter het Kyotoverdrag staan om de broeikasgassen te verminderen.  De meeste kinderen kwamen, ondanks de bijtende koude, ook met hun fiets naar school om zo hun steentje bij te dragen.

Deze namiddag organiseert onze school voor de tweede maal een koffiestop ten voordel van Broederlijk Delen.  Natuurlijk komen alle mama's en papa's die vrij zijn  ons steunen door een eerlijke kop koffie te drinken op de speelplaats.  In ruil voor dat lekker kopje koffie geven ze ons dan een vrije bijdrage die integraal gestort wordt op het rekeningnummer van Broederlijk Delen.

Jarne, Jolien en Céline

09:15 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.