29-02-08

Vincent Van Gogh

De ganse week werkten we het project over kunst uit.  Wij leerden over het leven van Vincent Van Gogh, over zijn werken, over zijn oor, ....  In de turnles deden we spelletjes uit de tijd van onze kunstenaar: steltlopen, knikkeren, haasje over en lopen met een reep.  We zijn ook zelf kunstenaar geworden.  We maakten allerlei werkjes door te knippen, plakken, stempelen.  We werkten met vele kleuren.  Donderdagnamiddag was één van de hoogtepunten, we maakten allen een schilderij op doek: een zelfportret.  Ze zijn heel mooi.  Deze namiddag stellen we onze werken ten toon en mogen de ouders, grootouders en vrienden komen kijken.
Naast het project gingen onze gewone lessen ook nog door want we kregen een toets van WO en eentje van spelling.
Doordat we deze week heel veel WO (kunst) kregen van juf Ellen komt ze volgende week niet naar onze klas en hebben we daardoor een hele week onze meester.  We denken dat de reken- en taaloefeningen uit onze oren zullen komen.
Darlien was leerling van de week.
We zijn ook op een andere plaats gaan zitten in de klas.

VOOR DE EINDRESULTATEN VAN ONZE PROJECTWEEK: KLIK HIER.

              

Céline, Emelie, Jolien en Jarne!

09:41 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-02-08

Kunst in de kijker

Dinsdag moest de meester weg.  Hij ging naar een vergadering. We kregen een onbekende juf, Sabine.  In de namiddag maakten we een toets van w.o. van juf Ellen.  Turnles kregen we ook niet want juf Leen is nog in Oostenrijk.
Donderdag oefenden we onze lengtematen: m, dm en cm.  We hebben onze Pipo geschilderd.
Donderdag zijn we gestart met onze projectweek.  Elke klas werkt rond een andere kunstenaar.  Voor onze eerste opdracht moesten we in de klas letters zoeken.  Die brachten we samen in de turnzaal en met de letters van de anderen klassen vormden we de titel van ons project: Kunst in de kijker. Volgende week vrijdag organiseren we dan een heuse tentoonstelling waarop iedereen uitgenodigd is.  Allen hierheen dus!
Emelie was de leerling van de week.  Zij is ook gewonnen in het zwembad, ze kan het verste onder water zwemmen. We oefenden voor crawl.
De ouderkring organiseert ook een ontbijtbuffet in de Strepestraat op 16 maart.  Iedereen is welkom.

Céline, Jolinen en Jarne.

09:24 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-02-08

startschot projectweek

Vandaag is het startschot gegeven van onze projectweek.  Je kan ons de ganse week volgen door op de foto te klikken.

13:39 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-02-08

ben de bever

We hebben hem onze mooie tekeningen gestuurd via mail.  Voor onze tekeningen klik hier.  Voor de site van Ben klik hier.

09:21 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-08

Dikke truiendag - dag van de diversiteit - koffiestop

Deze week was Céline de gelukkige om leerling van de week te zijn.  We hadden niet anders verwacht, maar ze deed het prima.  Omdat het zesde leerjaar op sneeuwklas is (kijk ook eens naar hun website) mochten wij de schaatsen aanbinden.  Hiervoor kregen we de hulp van enkele mama's.  Zo konden we vlugger op het ijs en konden we langer schaatsen.  Het was gewoonweg kei plezant. Onze meester was niet van de partij, hij moest naar een vergadering in Antwerpen.  Juf Ellen is daarom met ons mee gegaan naar Heist. De mama van Jarne maakte leuke foto's van onze schaatsvoormiddag.   Klik hier voor meer.

Lisa was dinsdag ook jarig.  We hebben voor haar twee keer gezongen.  Een eerste keer bij juf Ellen maar ook een tweede keer bij onze meester.  Ja, juf Ellen kon Lisa niet in haar nek zetten en daarom moesten we alles nog een keer overdoen bij de meester.
Donderdagmorgen hing er een nieuw bord in onze klas.  We hebben er al zelf rekensommen mogen opschrijven.  We oefenden maal onder elkaar.

Donderdag was het ook de dag van de diversiteit.  De dag die de verschillen tussen de mensen benadrukt.  We droegen daarom met z'n allen iets rood.  Die kleur staat voor elkaar graag zien, elkaar aanvaarden zoals we zijn.

Donderdag hebben we in de knutselles een tekening gemaakt voor Ben De Bever.  Die zullen we hem mailen.  Misschien zet hij onze tekeningen wel op zijn website.

Het was ook Valantijnsdag.  Er werden een heleboel geschenken gegeven in onze klas.  Ja, er zijn er een boel die verliefd zijn op elkaar. Zo kreeg Aurélie van Bjarte een knuffeltje met een hartje.  Wie zal op het trouwfeest uitgenodigd worden?

Vandaag is het dan weer Dikke Truiendag.  De verwarming wordt enkele graden lager gezet op onze school en deze namiddag zullen we helemaal in de kou zitten want dan staat de verwarming helemaal af.  Maar we zullen er tegen kunnen want we hebben een dikke trui aan.  Hiermee willen we tonen dat we achter het Kyotoverdrag staan om de broeikasgassen te verminderen.  De meeste kinderen kwamen, ondanks de bijtende koude, ook met hun fiets naar school om zo hun steentje bij te dragen.

Deze namiddag organiseert onze school voor de tweede maal een koffiestop ten voordel van Broederlijk Delen.  Natuurlijk komen alle mama's en papa's die vrij zijn  ons steunen door een eerlijke kop koffie te drinken op de speelplaats.  In ruil voor dat lekker kopje koffie geven ze ons dan een vrije bijdrage die integraal gestort wordt op het rekeningnummer van Broederlijk Delen.

Jarne, Jolien en Céline

09:15 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-08

CARNAVAL

Maandag hebben we traditigetrouw een nieuwe leerling van de week getrokken.  Deze keer was Bjarte aan de beurt.  Brent heeft minder geluk gehad tijdens het weekend.  Hij is van zijn fiets gevallen.  Hij ligt nu met zijn arm in de gips.  Nu is het nog een losse gips, vrijdagavond krijgt hij een vaste gips.  Normaal gaat hij volgende week skiën, of dit gaat lukken valt af te wachten.  We duimen voor hem.
Dinsdag kregen we van juf Ellen een toets van W.O..  We moesten alles kennen over de verschillende woningen van de dieren.
Woensdag hebben we onze wekelijkse fuif niet gekregen omdat niemand muziek bij had.  In de plaats daarvan hebben we enkele turnoefeningen (zwemoefeningen) naast onze bank gedaan.
Donderdag zijn we de ganse dag zenuwachtig geweest voor de vrijdag, want die dag was er  onze jaarlijkse stoet.  We maakten in de knutselles een masker.
Naast de leuke stoet hebben we vrijdag ook nog onze flinken verloot.  We kregen ook nog een nieuwe tandenpoetskaart.  Onze eerste poetsmaand is naar wens verlopen want alle kinderen van onze klas kregen een geschenkje van Ben De Bever.
En nu kunnen we een weekje rusten want het is vakantie.  Zondag is Lisa jarig.

foto's stoet, klik hier.

Jolien, Jarne en Emelie

09:33 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |