21-03-08

paashaas

volgende week vakantie, whaaaa......wwwwwwwwww.
Daarom kregen we vandaag ons rapport.  Onze meester is over iedereen heel tevreden heeft hij verteld.
We hadden de ganse week geen huiswerk maar we moesten wel elke dag in een boek lezen.  Dat was ook eens iets anders en eigenlijk wel leuk, vooral omdat het zo'n slecht weer was.
Maandag zijn we met de juf naar de kerk geweest.  Daar hebben we een film gezien over de dood van Jezus.  In onze klas zagen we ook nog een film maar dan eentje van Ron Langenus.  Hierin leerden we hoe men een boek maakt.  We hebben dan in de film gezien hoe het werkt en hebben er zelf ook maar eentje gemaakt.
In de rekenles leerden we een staartdeling maken.  Niet zo simpel maar na veel oefenen lukte het toch al bij de meeste kinderen.
Donderdag was het de laatste zwemles van het trimester.  Hierdoor deden we spelletjes en was het geen les.  Kei tof!
Wat minder tof was: onze meester heeft de computerklas afgebroken.  Dus we kregen deze week geen computerles meer.  Hij beloofde ons wel om tijdens het paasverlof een nieuwe pc-klas in elkaar te knutselen.  De papa van Thomas (derde kleuterklas) bezorgt onze school snellere computers. Die gaat onze meester installeren en dan zullen we nog meer kunnen doen op de computer. Alles zal vlugger gaan, zegt onze meester.
En naar jaarlijkse gewoonte, als de paasvakantie voor de deur staat, krijgen we op school een paasontbijt.  We hoefden 's morgens niet te eten.  Onze meester en de juffen van de andere klassen zorgden voor een gekookt eitje, brood, warme chocomelk, fruitsap, .... Wij brachten zelf nog wat gezonde spullen mee.  Alles werd dan op een buffet aan ons gepresenteerd.  Na het ontbijt kregen we ons rapport en nadien mochten we spelen met gezelschapsspelen.

Jarne, Jannick, Céline, Jolien, Bjarte

11:36 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-08

sprekende foto's van juf Sonja

09:39 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-03-08

in de streekkrant

Maandag en dinsdag hebben we met juf Ellen op de computer een leuk spel van Vincent Van Gogh gedaan.  In hoekenwerk mochten we een puzzel maken van de zonnebloemen van Van Gogh of per drie spelletjes doen en kleuren mengen.
Dinsdag zijn we gaan turnen. Daar hebben we ballen tegen de was gegooid. Juf Conny is ook terug geweest met toetsen voor het leerlingvolgsysteem.
Bij onze meester moesten we deze week veel toetsen doen. Het is bijna vakantie en willen we een rapport hebben moeten we deze minder leuke dingen doen.  Donderdag mochten we van hem ook op de computer en we maakten een tekening voor een wedstrijd. 
Vrijdag hadden we dan weer een les over René Magritte.  We kregen de opdracht om een schilderij van hem op onze site te zetten.
Er is een foto van onze klas verschenen in de streekkrant.  Daar zijn we natuurlijk fier op.Scan10001

Jannick, Stuie, Jarne, Céline, Bjarte, Stéphanie, Jolien, Emelie en Dean

10:15 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-03-08

We maakten zelf een website

Onze projectweek is vorige vrijdag gestopt met een tentoonstelling van onze werkjes.  De papa's en mamm's zijn ze komen bewonderen.  Er is kei veel volk geweest.  De afwezigen hadden ongelijk want het was echt de moeite waard. Maandag en dinsdag hebben we geen WO gehad omdat juf Ellen vorige week voor het project bijna altijd in onze klas was.  Aurelie is de leerling van de week.  Dinsdag en donderdag hebben we veel toetsen gemaakt.  Woensdag is juf Conny een toets van het leerlingvolgsysteem komen doen.
Donderdag zijn we gaan zwemmen.  We deden wedstrijden, korte en lange afstand.  Brent is kampioen geworden bij de jongens, Jolien is de kampioen van de meisjes. Voor de zwemles zijn we naar de computerklas van de Strepestraat geweest.  Daar hebben we aan onze persoonlijke website gewerkt.  We kunnen nu reeds foto's en tekst op een site plaatsen.  Wil je onze persoonlijke site zien, dan moet je op het adres van deze blog onze naam schrijven op de plaats waar nu Hulshout staat.   Tijdens de godsdienstlessen leren we over verdraagzaamheid.  Dit wil zeggen dat we ook naar andere moeten leren luisteren.  Tijdens de turnles hebben we hockey gespeeld en gekegeld.

 Emelie, Jolien, Bjarte, Jannick, Céline, Jarne en Dean

09:28 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |