25-04-08

Pipo

We hebben ons houten speelgoed afgewerkt.  We moesten nog wat schilderen en er een koordje aan bevestigen.
Donderdag kregen we een nieuw rekenboek.  Dit is reeds ons derde werkboek.  Gelukkig is het boek dunner dan de twee vorige.  Voor spelling kregen we ook een nieuw exemplaar.
Op de computer hebben we ook nog eens mogen werken.  Met die nieuwe computers gaat alles veel sneller, dat is kei leuk.  We speelden Taalfanfare, Woordkasteel en Sommen.
De planten in ons tuintje doen ook flink hun best.  Zo zijn de radijsjes al knap gegroeid.  Onze kolen worden opgegeten door de vogels, dat is spijtig.  Maar ja, die beestjes moeten ook leven!  In onze serre zien we onze bloemzaadjes mooi kiemen.
We hadden deze week geen huiswerk maar we moesten wel elke dag een kwartiertje lezen.
Gisterenavond zijn enkele kinderen van onze klas naar de PZ geweest om te supporteren voor Lien.  Ze mag door naar de volgende ronde, ze is gewoon kei goed.
in de turnles dansten we de pinguindans.
We zijn met onze klas ook op weg naar Peking.  We kregen een spaarkaart om samen genoeg kilometers te vergaren om op de olympische spelen te geraken.  We kunnen kilometers verdienen door met de fiets (of te voet) naar school te komen.  Extra kilometers krijgen we als we een fluovestje en een helm op hebben.

Céline, Emelie en Jolien

09:46 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-08

Rane en Lisa, onze play-backers

In de zwemles hebben we schoolslag herhaald.  We oefenden ook voor onze toets van het einde van het schooljaar, zo moeten we dan een voorwerp van de bodem van het zwembad kunnen halen.
We hebben een fuif met muziek van Spring gedaan.
Juf Ellen leerde ons tafelmanieren, nu kunnen we eindelijk gerust op restaurant.
Woensdagnamidag zijn we (Brent, Stuie, Bjarte en Jarne) met juf Leen en juf Vicky een voetbaltornooi gaan spelen.  We wonnen twee van de vier wedstrijden.  We kregen een mooie beker, die staat nu te pronken in onze klas.
In onze tuin hebben we geplant en gezaaid.  Onze meester kon de uitleg over het zaaien en planten niet geven want de haan van de buren kraaide zo hard dat we telkens begonnen te lachen.  Hij had zin om van de haan kippensoep te maken.
We hebben zelf msn mogen installeren op onze nieuwe computers.  Met woordkasteel (klik hier voor een thuisinstallatie) hebben we spellingstoetsen gedaan op de computer.  De computer gaf ons dan zelf herhalingsoefeningen om onze zwakke puntjes bij te schaven.  Met Taalfanfare hebben we onze spelling geoefend op onze computers.
Vorig weekend deden Rani en Lisa klas mee aan de play-back van de school.  Ze hebben niet gewonnen maar ze waren wel kei goed.

Bjarte, Jarne, Jolien en Stuie

10:01 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-04-08

duimen voor Lien

lienweb
klik hier voor de site van Lien.

Demmeeste kinderen zijn blij dat het weer school is, sommige hadden de vakantie graag nog wat langer gemaakt.  Maar op school lachen we veel en dat verzacht de pijn.

Lien, dochter van Griet (de kuisvrouw van onze school) is stilletjesaan een BV aan het worden.  Ze is al twee keer op TV geweest in het VT4 programma 'CAN YOU DUET'.  Volgende week donderdag is ze weer van de partij want ze zingt ongelooflijk fantastisch en mag hierdoor weer naar de volgende ronde.  Onze klas duimt voor haar!


Het fruit kwam deze week een beetje te laat zodat we tijdens de speeltijd op onze fruitdag geen fruit konden snoepen.  We hebben de rode sappige appel tijdens de rekenles mogen opeten.
We hebben in de tuin gewerkt.  We moesten het onkruid wieden en de composthoop op de kruiwagen scheppen.  Deze compost voerden we in ons tuintje en dient om deze te bemesten.  Zo zullen onze plantjes beter groeien.  Vrijdag komt Harry (van tuinaanleg Harry) met zijn tractor onze tuin omploegen.
Tijdens de knutselles maakten we een stoeltje van halve wasklemmen.
In de turnles hebben we volleybal gespeeld.  Voor sommige leerlingen is dat niet gemakkelijk, maar voor Aurelie en Céline is dat kinderspel.  Zijn doen deze sport in een echte club!
De staartdeling hebben we nu helemaal onder de knie.  Voor hoofdrekenen moesten we de volgende oefeningen maken: 72 X 8  ,  45 X 4.  Niet simpel, pijnlijk voor onze hersenen, maar toch te doen.
In de wo-lessen leerden we over gezond eten.  We moesten allen fruit meebrengen en daar maakten we fruitsla van.  Dat was nog eens lekker.
Vandaag is Brent jarig.  Hip Hip Hoera voor hem, een kus van de juf en een bank vooruit.tuin 070

Stuie, Jannick, Jolien, Jarne en Céline

10:02 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |