30-05-08

hartlopen

De week begon minder goed, onze meester was ziek.  In de voormiddag kregen we juf Marjanne en in de namiddig juf Ellen.  Door zijn ziekte kon de meester er ook niet bij zijn op de sportdag van dinsdag.  We hebben vanalles gedaan: fietsen op de wielerpiste, atletiek, volleybal en petanquen.  Ook al was de meester er niet, het was het een zeer leuke dag. Alleen het weer viel niet zo mee.  Door de sportdag is de toets van juf Ellen uitgesteld tot woensdag.  Die dag kregen we dan een vervangjuf: Katia.  Donderdag is onze meester verrezen en kregen we terug gewoon les.  In de namiddag zijn we gaan zwemmen.  We leerden duikenen, moesten onder water zwemmen en oefenden de reddersprong.  We werkten ook nog aan onze struisvogels, we draaiden de poten en de nek.
Darlien heeft een nieuw woord uitgevonden: hartlopen.  Onze meester vermoedt dat het 'achter een lief lopen' betekent.  We kregen de papieren van de roefel ook mee.  Nu weten we al wat we op deze fijne dag kunnen doen.
Vandaag leerden we een virusscanner installeren op onze computer.  Als we dat thuis ook doen typen we in Google AVG free. Door hier te klikken kunnen we het ook installeren.

Jarne, Jolien en Céline

10:02 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-08

struisvogel

Maandag hadden we geen school, joepie!!!

Dinsdag hadden we toets van W.O. over veelsprekerij.  Stephanie had cake bij want ze was zondag jarig.  De cake was zalig, we aten een stuk in de voormiddag en een in de namiddag.  Ondertussen is het oog van onze meester al vrij goed genezen.  In de voormiddag turnde we samen met het tweede leerjaar.

Woensdag zijn we naar de bibliotheek geweest voor een nieuw boek.

Donderdag zijn we gaan zwemmen, daar hebben we toets gedaan.  Zo moesten we onder water zwemmen, van de bodem een ring oprapen, een koprol maken in het ondiep en het diep kunnen overzwemmen.  In de voormiddag was onze meester op bijscholing en hierdoor kregen we de ganse voormiddag les van juf Marianne.  In de knutselles maakten we wolbolletjes voor onze struisvogel.  Onze meester leerde ons ook hoe we in ons blog een link kunnen toevoegen naar een andere website of blog.

In de rekenlessen was het deze week eens geen hoofdrekenen of schriftelijk rekenen.  We leerden wel over vervormingen, schaduwen en kijklijnen.  We leerden ons ruimtelijk oriënteren en plaatsten coördinaten.

Céline, Jolien en Emelie

09:39 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-08

Lien in onze klas

Céline (foto) was jarig.  Ze trakteerde met snoep.
Lien van Can You Duet heeft onze klas een bezoekje gebracht.  ze signeerde postkaarten en t-shirts.  De meester maakte foto's.  Die kan je vinden op de blog van Lien.
Zoals je kan zien is de 'meester op de fiets' ook weer langs geweest.  We moesten met onze fiets allerlei behendigheidsoefeningen doen.  We speelden zelfs tikkertje op onze fiets.  Je kan ons bezig zien door hier te klikken. 

Tijdens het weekend was onze meester gevallen met zijn fiets.  Hij had geen helm op.  De gevolgen waren dan ook aanzienlijk: verschillende keren moest hij genaaid worden boven zijn linker 'alle kleuren van de regenboog' oog.  Jarne en Brent brachten een origineel geschenkje voor hem mee:  kleine wieltjes om aan zijn grote fiets te zetten.  Zo zal hij niet meer vallen.

In de rekenles leerden we over het vierkant, parallellogram, trapezium en de ruit. Met een parallellepipedum moesten we flink lachen.  De verkeersborden kennen we nu ook heel goed.  We oefenden ze met de juf.  Dit is nodig want we zitten in de verkeersweek.  We proberen veilig naar school te komen en hiervoor worden we beloond met stempels voor Peking.  Met de verkeersslang zijn we ook bezig.

Voor moederdag hebben we ook iets gemaakt, maar we kunnen uiteraard niet verklappen wat.  Dat zullen we pas zondag doen, mama!!!

De groenten in onze tuin hebben ook flink hun best gedaan.  Alleen groeit het onkruid nog harder.  Maar wij zijn er om dat te bestrijden.  Onze bloemetjes zullen we moeten verplanten, maar we moeten wel eerst wachten op regen.

 

Céline en Jolien

09:32 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |