27-06-08

kleuters studeren af

Proficiat aan de kleuters van onze derde kleuterklas.  Zij studeren vandaag af, je kan meegenieten door hier te klikken.

11:38 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-06-08

schoolreis

Vandaag kregen we de kers op de taart.  Na weken van zwoegen, toetsen maken, banken uitmesten en opruimen trokken we vandaag met onze school naar Nederland.  Bij onze noorderburen gingen we op safari.

We moesten om 8 uur op school zijn, heel vroeg dus maar iedereen was op tijd.  Zelfs de bussen waren deze keer op tijd.  Toch vertrokken we pas om kwart over acht richting Beekse Bergen.  In de bus kregen we een tekenfilm te zien.   Sommige keken er naar maar de meesten amuseerden zich met elkaar. 
Als we in het park arriveerden maakten we eerst een voettocht door het wildpark. Halfweg werden we getrakteerd op een roofvogelshow.  Dat was echt de moeite.  In het park zelf was het vooral genieten van de mooie wilde dieren en tussendoor speelden we zelfs in enkele speeltuintjes.
Voor het middageten moesten we even terug op de bus en reden naar Speelland.  Hier aten we frietjes (veel te plat, maar ja, we waren in Holland) met zoete mayonaise en een zoete limonade uit Holland.  Daarna mochten we ravotten in de speeltuin.  geniet mee door hier te klikken.

Om van de foto's van het tweede leerjaar te genieten, klik hier.

Morgen krijgen we onze rapporten en dan   .....   genieten van de welverdiende vakantie.

 

cdh

20:06 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-08

schoolfeest

klik op bovenstaande foto om meer foto's te zien.  Bedankt Joke en Sofie voor de mooie foto's.

schoolfeest 2008 019

schoolfeest 2008 062

09:38 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-06-08

zaterdag, 21 juni is het schoolfeest

 

Deze week zijn we voor de laatste keer gaan zwemmen dit schooljaar.  We kregen geen les maar het zwembad lag vol met allerlei attributen.  Zo speelden we garçon en moesten we aan de overkant flessen vullen. We liepen over een tapijt dat op het water lag en we deden modeshow.  In die show liepen we over de catwalk

Ondertussen kennen we ons dansje voor het schoolfeest al flink.  Enkele jongens hebben nog last met de pasjes maar als volgende week de toesten achter de rug zijn kunnen we ons volop toeleggen op onze coutrydans.

Wil je meer van die foto's zien, klik dan hier.

Céline en Jolien

12:59 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-08

druk druk druk

Het einde van het schooljaar nadert, de vakantie roept.  Maar eerst moeten we nog onze toetsen maken.  Hier kunnen we niet om heen.  Onze meester vindt dat we flink ons best hebben gedaan tijdens het jaar en hierdoor hoeven we de vele toetsen niet te vrezen.

Toch willen we al even verder kijken dan die drukke toetsenperiode.

 

Op zaterdag 21 juni is het schoolfeest.  Onze klas zal na de pauze een countrydans opvoeren.  Die heeft de tante van Céline ons aangeleerd.  Tijdens de pauze is er een demonstratie van de West Lake River-dansers.  Nadien komt discobar de Dolle Kever voor ambiance zorgen, om het feest af te sluiten met een coutry en westernevening.  Zo zullen er pony's zijn om een ritje op te maken, er zal een stier zijn waarop je een poging kan wagen om op te blijven zitten.  Springkastelen , een paardenmolen, satés, worsten en ribbekes, hamburgers en frieten, .... ook dit zal er allemaal zijn voor ons.
Op donderdag oefenen we voor de eerste keer ons dansje op het podium, vrijdagnamiddag volgt de algemene repetitie.

Maandag 23 juni worden we bij de pastoor verwacht voor een viering.
's Avonds is er oudercontact. De mama's en papa's hebben dan de mogelijkheid om de rapporten op te halen tussen 16 en 18 uur .

Woensdag 25 juni staat de jaarlijkse voetbalderby op het menu. 

Donderdag 26 juni gaan we naar de Beekse Bergen.  We bezoeken daar het dierenpark, we beleven er de roofvogelshow.  We krijgen ook frietjes met mayonaise en een drankje voorgeschoteld.  Na de middag verhuizen we van Safaripark naar Speelland.  Het zal een lange dag worden want we vertrekken reeds om 8 uur. Huiswaarts vertrekken we om half 5.

Vrijdag is het dan de laatste dag school.  We moeten dan om 11 uur een erehaag vormen voor de kleuters die afstuderen.  Ook mogen we die dag even proeven van het vierde leerjaar.  's Middags zullen we dan afscheid moeten nemen van de meester, de juf en de school voor twee maanden. 

En tussendoor tracteert onze meester nog ergens met frieten.

De lokale verlofdagen voor volgend schooljaar zijn ook al bekend: 10 november en 11 mei.  De pedagogische studiedagen (ook verlof voor ons) zijn waarschijnlijk op 8 december en 11 maart.

 

11:02 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-06-08

bijna toetsen

Maandag was de leukste dag van de week, toen hadden we geen school.

In de turnles hebben we gevoetbald.

Voor rekenen maken we volop herhalingsoefeningen om onze toetsen voor te bereiden.  Zelfs ons huiswerk dient nu om onze toets goed te kunnen maken, dat noemt onze meester 'leren'.

Ondertussen hebben we onze Pipo mee naar huis gekregen, daar verrassen we .... (neen dat mogen we nog niet zeggen) mee.  Onze struisvogel zijn we ondertussen aan't monteren.  De verschillende delen die we de voorbije weken maakten naaien we nu aan elkaar.  Timmeren en boren moeten we ook om van alles een mooi geheel te maken.

Dagelijks oefenen we ons cowboydansje voor het schoolfeest.  We kunnen de pasjes al heel goed.

Dinsdag hadden we intercommunaal examen, volgende week beginnen we volop met onze echte examens.  Laat ze maar komen want we hebben hard gewerkt dus zullen we het wel kunnen!

Jarne ligt ondertussen in de plaaster met zijn arm.  Of dat dit nog ooit in orde gaat komen betwijfelt de meester.

Jolien, Céline en  Jarne

14:21 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |