05-09-08

EERSTE WEEK

We kennen ondertussen opnieuw de weg naar onze school.  Onze klas is nu helemaal achterin de school te vinden, als je door de computerklas loopt ben je er.  Er zitten drie kinderen minder in onze klas maar Lennert, Jesse en Mata zullen we altijd een plaatsje geven in ons hartje.  En als ze even in de buurt komen zouden we het tof vinden dat ze eens binnenwippen.

Maandag hebben we kennisgemaakt met onze drie leerkrachten, één meester en twee juffen.  Als we onze turnjuf daar nog bijrekenen zijn het er zelfs vier.  We mochten ons zelf voorstellen.  We kregen het schrijfgerief van vorig jaar opnieuw.  Bij juf Ellen leerden we hoe we afval moeten sorteren.  Michel was jarig op 21 augustus, zij had een tof geschenkje bij voor ons.  Ze mocht in de nek van de meester zitten en wij zongen dan uit volle borst een lied voor haar.

Dnsdag begonnen we met een turnles, daar deden we allerlei spellen: tikkertje, schipper mag ik over varen, voetbal, 1-2-3 piano.

Woensdag hadden we alleen taal en rekenen.  Vanaf volgende week gaan we om de twee weken naar de bibliotheek. Woensdag is ook de dag van het grappenmomentje.  Dan mogen we moppen vertellen, deze week vertelde onze meester er twee: eentje over iemand met een ijskarretje en andere over een spook met groene ogen.  We hebben een leerling van de week gekozen.  De meester vertelde wat die allemaal moet doen.

Donderdag zijn we in de voormiddag naar de kerk gereden.  Sommige kinderen reden met de bus, anderen met de fiets.  De fietsers reden door het bos en kwamen terecht op een bmx-parcours.  Ze deden er samen een rondje op.  In de mis vertelde de pastoor het verhaal van Zacheüs, die in de boom kroop.  De pastoor keek altijd naar boven en toen dachten enkele kinderen dat Zacheüs in de kerk achter het orgel verstopt zat.  Nog gekker bij de offergang, juf Ulricke gaf aan een jongen de kelk met de hosties en deze dacht dat hij die mocht opeten ...  In de namiddag zijn we gaan zwemmen, daar oefenden we beenslag voor crawl. We speelden waterpolo.

Vandaag kregen we onze eerste computerles.  Onze meester belooft ons elke vrijdag computerles te geven als wij flink ons best doen in de andere lessen. Elke vrijdag hebben we in onze klas ook een fuif.  Dan mogen we zelf muziek meebrengen en er op dansen.  Ook proberen we elke laatste dag van onze werkweek ons blog aan te vullen.

11:18 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.