12-09-08

oogsten, koken en smullen

Deze week hebben we in onze tuin onze groenten geoogst.  Naast de kruiwagens vol met onkruid vonden we aardig wat groenten achter de turnzaal.  De aardappeloogst was een succes, gele wortelen, rode kolen, savooikolen, witte kolen en pompoenen hadden we ook voldoende om een lekkere maaltijd van te bereiden.

Donderdag moesten we allerlei spullen meebrengen voor de kookdag.  Eerst schilden we de aardappelen, daarna werden de kolen en soepgroenten versneden.  Ondertussen zetten de meesters de potten op de kookvuren en werden in de pan de worstjes gebakken.  In de namiddag moesten we nog enkel de tafel dekken en de andere klassen uitnodigen en dan kon het feest beginnen.  Eerst aten we onze lekkere pompoenensoep op.  Dan kregen we een klein schepje Rode Jan, Blauwe Jef en Witte mie.  Als we dan wisten wat we het liefste lusten mochten we een grote schep en een worstje komen halen.  Nadien moesten we afruimen en afwassen. 

Daeke moet maandag een nieuwe leerling van de week kiezen. Tegen maandag hebben we ook naar het nieuws gekeken of in de krant gebladerd want dan gaan we een kwartiertje praten over de actualiteit.  Vandaag mochten we jumpen tijdens het fuifmomentje.

klik hier voor meer foto's.

13:40 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.