19-09-08

oudercontact en bib

Onze ouders waren deze week uitgenodigd op het oudercontact.  Daar vertelde onze meester wat ons dit schooljaar te verwachten staat.  Tegen ons zei onze meester dat onze mama's en papa's veel te hard hadden gebabbeld.  Dat was natuurlijk om ons te foppen.  We mochten de foto's van het oudercontact bekijken op de computer.
Woensdag zijn we voor de eerste keer dit schooljaar naar de bibliotheek geweest.  Voortaan brengen we twee keer per maand een bezoekje aan de bib.  We leerden hoe we het juiste boek moeten zoeken.  Ook met onze klasbibliotheek zijn we van start gegaan.  Als we hieruit een boek gelezen hebben mogen we aan de computer om er vraagjes over op te lossen.  Als we dat vier keer goed gedaan hebben print de computer een leesdiploma af.  We zijn benieuwd we het eerste diploma zal hebben.
In de zwemles riep Michelle om hulp.  Ze dacht dat ze ging verdrinken.  Onze meester moest haar ter hulp springen.  Het zwembad liep hierdoor bijna over.  
In de knutselles maakten we met speciale verf mooie schilderijen.  Er kwamen allerlei speciale figuren te voorschijn.
Deze week hadden we geen fuif.  We waren vergeten de muziek mee te brengen.  En zonder cd geen fuif.

13:32 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-08

oogsten, koken en smullen

Deze week hebben we in onze tuin onze groenten geoogst.  Naast de kruiwagens vol met onkruid vonden we aardig wat groenten achter de turnzaal.  De aardappeloogst was een succes, gele wortelen, rode kolen, savooikolen, witte kolen en pompoenen hadden we ook voldoende om een lekkere maaltijd van te bereiden.

Donderdag moesten we allerlei spullen meebrengen voor de kookdag.  Eerst schilden we de aardappelen, daarna werden de kolen en soepgroenten versneden.  Ondertussen zetten de meesters de potten op de kookvuren en werden in de pan de worstjes gebakken.  In de namiddag moesten we nog enkel de tafel dekken en de andere klassen uitnodigen en dan kon het feest beginnen.  Eerst aten we onze lekkere pompoenensoep op.  Dan kregen we een klein schepje Rode Jan, Blauwe Jef en Witte mie.  Als we dan wisten wat we het liefste lusten mochten we een grote schep en een worstje komen halen.  Nadien moesten we afruimen en afwassen. 

Daeke moet maandag een nieuwe leerling van de week kiezen. Tegen maandag hebben we ook naar het nieuws gekeken of in de krant gebladerd want dan gaan we een kwartiertje praten over de actualiteit.  Vandaag mochten we jumpen tijdens het fuifmomentje.

klik hier voor meer foto's.

13:40 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-08

EERSTE WEEK

We kennen ondertussen opnieuw de weg naar onze school.  Onze klas is nu helemaal achterin de school te vinden, als je door de computerklas loopt ben je er.  Er zitten drie kinderen minder in onze klas maar Lennert, Jesse en Mata zullen we altijd een plaatsje geven in ons hartje.  En als ze even in de buurt komen zouden we het tof vinden dat ze eens binnenwippen.

Maandag hebben we kennisgemaakt met onze drie leerkrachten, één meester en twee juffen.  Als we onze turnjuf daar nog bijrekenen zijn het er zelfs vier.  We mochten ons zelf voorstellen.  We kregen het schrijfgerief van vorig jaar opnieuw.  Bij juf Ellen leerden we hoe we afval moeten sorteren.  Michel was jarig op 21 augustus, zij had een tof geschenkje bij voor ons.  Ze mocht in de nek van de meester zitten en wij zongen dan uit volle borst een lied voor haar.

Dnsdag begonnen we met een turnles, daar deden we allerlei spellen: tikkertje, schipper mag ik over varen, voetbal, 1-2-3 piano.

Woensdag hadden we alleen taal en rekenen.  Vanaf volgende week gaan we om de twee weken naar de bibliotheek. Woensdag is ook de dag van het grappenmomentje.  Dan mogen we moppen vertellen, deze week vertelde onze meester er twee: eentje over iemand met een ijskarretje en andere over een spook met groene ogen.  We hebben een leerling van de week gekozen.  De meester vertelde wat die allemaal moet doen.

Donderdag zijn we in de voormiddag naar de kerk gereden.  Sommige kinderen reden met de bus, anderen met de fiets.  De fietsers reden door het bos en kwamen terecht op een bmx-parcours.  Ze deden er samen een rondje op.  In de mis vertelde de pastoor het verhaal van Zacheüs, die in de boom kroop.  De pastoor keek altijd naar boven en toen dachten enkele kinderen dat Zacheüs in de kerk achter het orgel verstopt zat.  Nog gekker bij de offergang, juf Ulricke gaf aan een jongen de kelk met de hosties en deze dacht dat hij die mocht opeten ...  In de namiddag zijn we gaan zwemmen, daar oefenden we beenslag voor crawl. We speelden waterpolo.

Vandaag kregen we onze eerste computerles.  Onze meester belooft ons elke vrijdag computerles te geven als wij flink ons best doen in de andere lessen. Elke vrijdag hebben we in onze klas ook een fuif.  Dan mogen we zelf muziek meebrengen en er op dansen.  Ook proberen we elke laatste dag van onze werkweek ons blog aan te vullen.

11:18 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-08

klasagenda

De klasactiviteiten staan op een kalender.  Klik bovenaan rechts in ons blog en je kan onze planning inkijken.

18:25 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-09-08

eerste schooldag

De eerste schooldag zit er weer op.  Een zalig klasje met 14 kinderen, ... we gaan er een fijn jaar van maken.  Vanaf volgende week gaan jullie kinderen hier wekelijks een verslag neerpennen opdat iedereen kan volgen wat we in de klas doen en beleven.  Vandaag heeft juf Ellen V.K. W.O-les gegeven, juf Ellen Laenen (ter vervaning van de hoogzwangere juf Marianne) heeft de eerste godsdienstles gebracht.  Morgenvroeg gaan we voor de eerste keer turnen in de Strepestraat, naar aloude gewoonte bij juf Leen.  Juf Vicky komt er dan ook nog voor zorgen dat wekelijks de nodige zorg kan gegeven worden aan de kinderen die het nodig hebben.

 klik op de foto om van de andere sfeerbeelden te genieten.

18:30 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |