24-10-08

aanbidster of niet?

Vandaag kregen we ons rapport.  Bij sommige kinderen stonden de kruisjes in de linkerkolom, dat was goed.  Maar een heleboel leerlingen hadden nog te veel kruisjes in de achterste kolom en dat is nog niet goed.
Onze meester stopt met de fruitpap in de mond te geven, vanaf nu moeten we onze fruitpap zelf opeten.  We zullen daarom ons oortjesschema vanaf nu altijd zelf moeten toepassen willen we een goedgehumeurde meester hebben.
We leerden op de computer tekeningen maken.  We hebben nu ook bijna allemaal een mailadres.
In de turnles hebben we gedanst, volksdansen en tango. Sommige jongens moesten vrouw spelen omdat er te weinig meisjes in onze klas zitten.  Gelukkig moesten die geen rokje aan doen.
Onze meester moest weer naar een vergadering, toen kwam juf Stephanie ons les geven.
Zachary denkt dat onze meester een aanbidster heeft want hij chatte met een vrouw die een bloemetje achter haar naam had staan.  We onderzoeken dit geval Zoenen en melden dit aan de vrouw van onze meester.

11:38 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-08

groen lachen

Met gips maakten we afdrukken (fosiel) van herfstbladeren. Hier en daar was er een beetje te veel gips gemaakt en daarvan maakten we beeldjes.  Die worden op het einde van de maand verloot met de flinken.
Volgende week vrijdag krijgen we ons eerste rapport.  Daarom moesten we deze week veel toetsen maken.  Dat was zweten en bibberen.
We deden tafelkampioentje en de meester liet zijn steekkaarten vallen.  Toen hebben we ons een kriek gelachen.  De meester lachte groen.  Maar we hielpen hem alles op te rapen.
De week is voorbij en we hadden weer geen fuif.  Dat vinden we niet leuk.
Sanne heeft haar diploma op de comuter gehaald.  Zij is de eerste van de klas die een leesdiploma haalt, proficiat!
Onze meester vertelde een mop over Duitsers en Engelsen.
Nu begint de computerles met een toets.  We moeten een tekstje typen in Word, daar moeten we een prentje bij plakken dat we opzochten via Google.  Dan moeten we dat bewaren in ons eigen mapje op onze persoonlijk computer.

13:33 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-10-08

cijferen

Voor halloween hebben we een kasteel geknutseld.  Hier vliegen de vleermuizen en spoken rond.  Spinnen en doodskoppen maken het heel griezelig.
Tjor is morgen jarig.  Hij wordt dan 9 jaar oud.  We zongen voor hem en hij gaf ons een leuk geschenkje.  Benjamin deed zijn smarties open en ze vlogen door de ganse klas. 
Donderdag voormiddag hadden we even een nieuwe juf, Jeniffer.  Onze meester moest naar een vergadering.
In rekenen leerden we cijferen, plus.  Dat is kei gemakkelijk en leuk.
Juf Marthe had vandaag haar hondje bij.  Het is een mooi wit hondje van drie jaar.  Hij mag alles eten behale chocolade.  Benjamin vraagt of hij dan ook bananenschillen mag eten.  We zullen het eens vragen.

13:23 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-10-08

contractwerk en tafelkampioen

Vorige week konden we ons dagboekje niet invullen omdat onze meester ziek was.  Ondertussen is hij weer de oude. 
Zachari was jarig.
We kregen een nieuwe plaats in de klas.
Maandag kregen we een nieuw contract.  Dit moeten we de komende dagen zelf afwerken.
Woensdag is de fruitdag op onze school.  Sommige kinderen hebben een fruitabonnement in de klas, de anderen brengen een stukje van thuis mee.  Koeken en snoepjes zijn die dag verboden.
Woensdag zijn Michiel, Senne, Glenn en Zachary gaan voetballen met juf Leen.  Ze hebben drie keer gewonnen en één keer verloren.  Ze waren dus wel echt kei goed want in de verloren match moesten ze tegen kei grote jongens voetballen en daardoor moesten ze het onderspit delven in die wedstrijd!
Donderdag hebben we voor de eerste keer onze flinken geteld.  Sanne heeft gewonnen en kreeg hiervoor een geschenkje van onze meester.  Er werden nog enkele prijzen verloot onder de kinderen.
Minder goed nieuws, onze knutselles is weggevallen.  Waarom dit gebeurde houden we lekker onder ons, maar we werken hard zodat we volgende week wel knutselles hebben.
Vandaag werkten we in groepen.  Om dit in goede banen te leiden was er een groepsleider en politieagent nodig.
We hebben ondertussen ook een tafelkampioen. Jesse.  Hij kent de tafels het beste en daarom mag hij een beker op de bank zetten. Ruben en Tjor vervolledigen het podium.

11:31 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |