28-11-08

Zotte Piet

Deze morgen gingen we zoals elke dag naar onze klas, maar we konden niet binnen. Piet had al onze stoelen buiten voor de deur gegooid.  Onze boeken lagen over de ganse klas verspreid. Hij had stempels geplaatst in onze schriften.  Onze banken waren bestrooid met pietenkoekjes. Overal waar Piet met zijn handen is geweest is het nu zwart, op de deur en onder het bord staan vuile zwarte handafdrukken.  Het stempelkussen vonden we geopend terug achteraan in de klas.  Op het bord stond geschreven dat we de meester altijd moeten gelijk geven en het was getekend door 'Snotpiet'. Sanne maakte er vlug 'Snotmeester' van.  Gelukkig kon hij daar mee lachen.  Onze meester heeft wel naar de politie gebeld (zegt hij, maar wij geloven dat niet) om dat alles mee te delen.  Een beetje later stond het busje van de agenten voor de school.  Maar dat was wel voor iets anders.  In de bovenste gang had Piet touwen gespannen zodat de kinderen niet meer in de klas konden.  In onze computerklas hebben we ook moeten opruimen, alle stoelen lagen op een hoop gegooid. 
De juf had voor de meester een koekje verstopt, wij moesten 'warm en koud' zeggen tot hij het vond. 
Juf Ilse had in onze klas een muisje los gelaten.  Ze hoopte dat wij schrik hadden, maar haar fopje is mislukt!
Onze rekenboek is helemaal uit. 
Gisteren hebben we een toets gedaan in het zwembad.  Juf Kim is met ons gaan zwemmen.
En volgende week komt de Sint!  En wij zijn allemaal heel braaf, hi hi, hi!

13:33 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-08

koekjes eten

Gisteren moest onze meester naar een bijscholing, we kregen een nieuwe juf.  Het was een grote juf, ze noemt Kim.
Ze leerde ons over de gewichten.  We leerden over kg en gram.  Ze zongen een liedje van Kinderen voor Kinderen, 'waanzinnig gedroomd'. 
In de knutselles deden we een knip en plakoefening.
Maandag en dinsdag hadden we geen les Maandag hadden we een lokale verlofdag en dinsdag was het wapenstilstand.
Glenn is onze nieuwe leerling van de week!
Woensdag bezochten we de bib.  Bij het inschrijven van ons boek kregen we een letterkoekje.

13:21 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-11-08

kussen

Enkele weken geleden moesten we papier snipperen.  Daar deden we deze week lijm bij en donderdag hadden we een brei en die boetseerden we rond een bokaal.  Nu moet dat alles nog drogen en dan kunnen we de pot schilderen.
Dinsdag hebben we een herfstwandeling gemaakt.  De papa van Julie, een echte boswachter is met ons meegewandeld.   De boswachter had skeletten van vossen en herten bij. Zijn hond Mattie was ook van de partij.  Die hond had aandacht nodig, hij kwam aan iedereen snuffelen. De Senne, een van de sterkste jongens van onze klas werd omver geduwd door de hond.  Dus dat is wel een heel sterke hond en dan is dat nog een meisje ook.  Wie zijn nu de sterksten, de meisjes of de jongens? 
Julie had ook voor ons hoedjes bij. (Is Julie roodkapje want de dochter van de boswachter is roodkapje en julie bracht wel 250 rode kapjes mee?) Die gaan we op ons hoofd zetten als we op schoolreis gaan, zo zijn we goed herkenbaar.
De nieuwe leerling van de week is Zachary.  Die mag leerling blijven tot donderdag want maandag en dinsdag hebben wij verlof, joepieeeeeeeeeeeeeeeeee!Stoer
In de les schoon schrift leerden we kussen.  ja, de lijnen van de lusletters moeten elkaar kussen op het lijntje.Zoenen
Ruben was woensdag deelnemer aan de swimmathon.
En nu gaan we chatten want we hebben ondertussen ook allemaal een mailadres.

 

13:32 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |