19-12-08

prettig kerstverlof

Senne heeft een nieuw naam gekregen, Jerry Lasters.  Hij las op zijn nieuwjaarsbrief 'van je opgeschoten muisje' i.p.v. opgeschoten musje.  Tom en Jerry zaten in ons geheugen, vandaar dat we even hebben gelachen.  Maar de Senne kan tegen een stootje.
Vandaag hebben we met de ganse school gezongen rond de kerstboom.  De mama's maakten voor ons warme chocomelk.
We verloten straks na de speeltijd onze pakjes.  Er is er wel per ongeluk eentje stuk gegaan.
Maandag kregen we weer les van de grote juf Kim.

14:19 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-12-08

Vrede op aarde, vrede in de klas (niet dat het oorlog was in ons klasje)

Maandag moesten we niet naar school.  Onze meester wel, ha ha ha.  Ruben is de nieuwe leerling van de week.
Dinsdag hebben we met juf Ellen de kerstboom van onze klas versierd.  In de voormiddag moesten we de ganse tijd toetsen maken.
Woensdag zijn we met de klas naar de bib geweest.  En we kregen geen koekje deze keer.  We denken dat Ria ze zelf heeft opgegeten.
Donderdag mochten we in het zwembad vrij spelen.  In de knutselles maakten we lantaarns.  Die kunnen we rond de kerstboom zetten of meebrengen naar de lichtjeswandeling.
Benjamin is vandaag (eigenlijk zondag)jarig, hij mocht in de nek van de meester zitten en wij zongen een lied voor hem.  Hij is nu als laatste van de klas 8 jaartjes oud.  In de namiddag speelden we op de computer.  We installeerden het spel van de kikker en van de boef.  We oefenden de rij van 250.  We gingen ver boven de 1000.
Onder onze kerstboom liggen ondertussen al een boel geschenkjes.
Nog een weekje kerstliederen inoefenen en dan hebben we 2 weken welverdiende vakantie.

13:31 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-12-08

Sint en Piet

Vandaag zijn Sinterklaas en Piet op bezoek geweest.  We gingen buiten op de kleuterspeelplaats in een rij staan om het hoge bezoek te verwelkomen.  Eerst kwam Piet fietsend onze school verkennen.  We dachten dat er worsten aan zijn fiets hingen maar dat waren worteltjes. Dan kwam de Sint.  Piet gooide snoepjes naar de ouders en de kinderen.  Eens op de grote speelplaats kwam er een vrachtwagen aangereden.  Hierop stonden banken, doelen, verf voor de speelplaats, een net voor frisbies, een trampoline voor de kleuters en grote ringen.  Zo groot dat meester Ludo er zelfs in kon.  Piet moest wel hard duwen.  Dan zijn we naar de klas gegaan, hier hebben we schmink aan ons gezicht gedaan.  We hebben ons helemaal verkleed in Piet.    We hadden nog wat tijd over en toen mochten we spellen spelen op de computer.  Geheel onverwacht kwamen Sint en Piet in de klas.  Piet speelde ook Taalfanfare.  Hij behaalde 10/10. Tijdens het speelkwartiertje speelden we met ons nieuw speelgoed.  Piet voetbalde met ons mee.  Dan werden we in de turnzaal verwacht.  Hier deed elke klas iets voor de Sint.  Er werd gezongen, gedanst en voorgedragen.  Met ons jumpen deed de ganse school mee.  We kregen ook nog spellen voor de computer.  Piet deed kunstjes, wij deden het achterna.  Juf Ilse deed ook straffe toeren, zij liep op haar handen.  Meester Ludo kon ook op zijn handen lopen, maar dan wel zonder zijn benen in de lucht te steken.
Gisteren schilderden we onze pot. 
Dinsdag deden we pietenturnen.  Om een pietendiploma te behalen moesten we op een dak klimmen, knuffels in een bak gooien, pittenzakjes in de basketring gooien en met een slinger naar de andere kant van de zaal zwieren.  We reden deze keer met de fiets naar de turnles want het busje was er niet.

13:29 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |