30-01-09

schaatsen

Dinsdag zijn we in Heist o/d Berg gaan schaatsen.  Er werd heel veel gevallen, iedereen die in de buurt van onze meester op de grond lag werd op de foto gezet.  Ruben is de showman van onze klas, hij kan cool stoppen en veel show verkopen op zijn schaatsen.  Hij verkoopt soms zoveel show dat hij met zijn buik het ijs opnieuw glad maakt.  Onze meester is een zwakkeling omdat hij niet op het ijs is geweest.  Als de beurt over was moesten we hard zoeken achter onze schoenen.  We dachten dat de meester de schoenen verstopt had, maar eigenlijk had hij ze ordelijk boven de banken geplaatst.  Toen de schaatspret over was moesten we terug naar school met het busje. Klik hier voor meer schaatsplezier!
Gisteren maakten we een eigen wegsite (blog)in de knutselles.  Nu heeft iedereen  een eigen site, leuk.  Hoe we er moeten mee werken moeten we vandaag nog leren.
Woensdag hadden we medisch onderzoek.  Onze meester was van plan om ons wijs te maken dat we een grote spuit in onze poep zouden krijgen.  Senne had de dag voordien bij juf Ellen een mooi woord geleerd voor spuit, maar hij was het een beetje vergeten: de in-sexy-naald.
Juf Ellen had in haar les een dokterstas bij.
Naast hoofdrekenen leerden we ook over de soorten van hoeken.  En omdat wij vroeger veel in de hoek hebben gestaan (zeker de meester, zegt Ruben) was die les poepsimpel.

13:27 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-09

Hoofdletters

Behalve Senne is iedereen ondertussen al een keertje leerling van de week geweest, daarom was hij normaal de gelukkige.  Maar hij was niet in de klas.  Vandaar dat we alle namen opnieuw in een potje stopten en nu kunnen we weer leerling van de week worden.
In de rekenles leerden we over breuken, hoe groter de noemer hoe kleiner het getal is.  We speelden talfelkampioentje. Daëke is enorm gestegen, ze droogde alle jongens af behalve Jesse.  Die blijft de enige, echte kampioen.
Ondertussen heeft Jesse van thuis een nieuwe zwembroek gekregen en als hij nu geen windje laat zal die lang blijven leven.
In ons vervolgverhaal van Wiplala is de ganse familie klein geworden.
Buiten rekenen en spelling anders  hebben we deze week niet veel gedaan.  Als je in de taalles nog een naam zonder hoofdletter schrijft moet je thuis straf schrijven.  In de turnles leerden we handstand. Juf Ellen is deze week maar één keer komen les geven, ze moest naar een bijscholing.
Volgende week dinsdag gaan we schaatsen.  De leerlingen die zelf schaatsen hebben mogen die meebrengen.  De kinderen van het zesde leerjaar vertrekken naar Stanzach, je kan hun belevenissen volgen door hier te klikken.  Volgende week dinsdag is er voor ons een medisch onderzoek.

13:37 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-01-09

kleuterfeest

Vandaag en morgen hebben de kleuters hun tweejaarlijks feest.  Om te proeven van de sfeer, klik hier.

19:47 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-01-09

Wiplala

Maandag waren er twee kinderen afwezig, ze waren ziek: Zachery en Dae.  Ondertussen zijn ze opnieuw springlevend.
Dinsdag was de sneeuwpret ten einde, het regende.  In de namiddag kregen we cake van juf Ellen.  Die was kei lekker.  In de turnles maakten we een reis rond de wereld.  Je mocht nergens de grond raken anders moest je in het midden gaan zitten tot er iemand anders de grond raakte.  Djarne is hard gevallen, gelukkig is hij niet blijven botsen.
Donderdag hebben we met een passer een bloem en andere construcies getekend.  De mooiste tekeningen werden opgehangen in de klas.
De meester las deze week elke dag voor uit Wiplala.  Dat is een klein mannetje dat kan tinkelen.  Zo betinkelde hij de poes en Arthur in steen, van hutsepot maakte hij ijs.
Onze meester heeft toverkracht.  Hij gaf die door aan Julie.  Julie moest buiten de klas en als ze terug binnenkwam wist zij aan welke magneet een andere leerling voelde.
We leerden maal onder elkaar.  Hetgeen je onthouden moet schrijf je hier niet boven maar naast de bewerking.
Glen was deze week jarig.  We leerden over tang en tank.  Naar het schijnt zijn sommige mama's zijn tangen????

13:33 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-01-09

bibberen

Deze week begon met veel sneeuw.  Het was al zo koud als in Siberië, sneeuw had de kerstman niet meegebracht.  Nu de vakantie ten einde was en we weer naar school moesten viel de sneeuw er met bakken uit.  Leuk want de dag begon met het maken van een sneeuwman. Eigenlijk maakten we er wel een tiental.  Toen we dan in de klas aankwamen dachten we ons te kunnen verwarmen maar ook hier was het maar tien graden.  Tot donderdag (toen was het buiten wat minder koud) lazen we op onze klasthermometer niet meer dan 14 graden.  We mochten daarom ook onze jas aanhouden.Woensdag merkten we dat enkele kinderen van het vierde leerjaar onze sneewmannen stuk hadden gestampt.
Juf Ellen was begin van deze maand jarig, ze trakteerde ons op cake.
Donderdag gingen we zwemmen.  Naast onze zwembroek namen we ook onze schaatsen mee.  Ja, onze meester dacht dat er op het zwembad wel eens ijs zou kunnen liggen.  De zwembroek van Jesse scheurde tijdens het zwemmen, had hij nu een windje gelaten of ... ? We oefenden alleen schoolslag. We leerden ook min onder elkaar.  Onze meester deed dat voor met de blokjes en nu weten we dat hij nog graag speelt met die blokjes.  Min onder elkaar is heel gemakkelijk.
Vrijdag hielden we met de ganse school een sleewedstrijd.  De verschillende klassen streden tegen elkaar voor de eer en natuurlijk voor de overwinnaars.  Onze klas eindigde niet eerst maar ook niet laatst.
Onze nieuwe leerling van week is Sanne.  Senne en Jesse zijn nog nooit leerling van de week geweest, maar volgende week is er zeker één van hen bij de gelukkigen.
Juf Marianne is ook terug van bevallingsverlof.
De meester vertelde de mop van de verkiezing van de grootste zot van de wereld.  Sanne van onze klas won die verkiezing.  Maar wij denken dat onze meester die titel verdient.

13:34 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |