20-02-09

carnaval

Maandag kwam een stagiaire kijken hoe het er in onze klas aan toe gaat.  Enkele weken na het verlof komt ze een weekje stage doen bij ons.
Deze week stond echter alles in het teken van de stoet van vandaag.  Deze namiddag hebben we een heuse optocht van onze school tot in de Strepestraat.  Foto's vind je hier.

Van de kunstweek zijn er ook foto's, klik hier.

10:11 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-02-09

Valentijn

We maakten deze week veel breukoefeningen. De meester moest alle vingers zien.  We namen dat letterlijk en staken alle vingers in de lucht, we moesten kei hard lachen.  Er staken toen 140 vingers in de hoogte. 
We maakten in de knutselles een masker.  Eerst knipten we het uit in papier, daarna in karton.  We kleurden het in met stiften.  De meester had nog niet de juiste elastiek, dat moeten we volgende week dus nog afwerken.
We kregen turnles van meester Stefaan, sommige kinderen kennen hem van op de Chiro. Hij blijft bij ons gedurende vier weken. We oefenden koprol op een ijzeren stok en grepen aan diezelfde palen.  Zo leerden we de brandweergreep.
Sanne is een echte boekenworm geworden, ze heeft nu al een leesdiploma E.
Donderdag hadden we te weinig tijd om fuif te doen, maar gelukkig was er vrijdag een momentje om de schade in te halen.
We wisselden van plaats in de klas.
Vrijdag vertelde de meester weer van Wiplala. 
Deze week deden we ook toetsen van het leerlingvolgsysteem.
In het huis naast onze school kwam er zoveel rook uit de schoorsteen dat onze speelplaats vol stinkende rook hing.  Onze klas stonk ook helemaal naar de rook.
Vandaag liepen we allemaal met een dikke trui rond want de verwarming werd op nul gezet, door Julie.  Het was dikketruiendag.
Morgen mogen we niet vergeten een geschenkje te kopen voor ons lief want het is Valentijn!

13:30 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-09

weeral sneeuw

Maandag lag er weer sneeuw, wel te weinig om een sneeuwman te maken. Met juf Marianne kleurden we mandala's.
dinsdag was het geen gewone dag, we hadden geen turnen.  We zijn toen naar het cultureel centrum geweest.  Het toneelstuk ging over een geit en een jongen die op dezelfde dag geboren zijn.  Op het podium stonden kartonnen dozen.  Hierin zaten twee mannen en zo begon het verhaal. 
Bij juf Ellen leerden we over Vincent Van Gogh.
Donderdag stelden we veel vragen aan onze meester.  Eigenlijk hielden we hem aan het lijntje en kon hij geen les geven.  We vroegen over het ontstaan van onze aarde.  Onze meester begon er over te vertellen en de voormiddag was vliegensvlug om. We kennen nu veel over de aantrekkingskracht van de aarde, over gewichteloosheid in de ruimte.... In de namiddag gingen we zwemmen.  Op het einde van de les deden we het spel inktvis.  Voor het zwemmen hadden we computerles.  We werkten verder aan ons eingen blogje.  Typ onze naam maar eens in Google en geniet van ons werk. 
De leerlingen van het zesde zijn ondertussen ook terug van de sneeuwklassen.  Juf Leen van turnen hebben we daarom twee weken moeten missen.

13:27 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |