29-05-09

veel sporten

We zijn naar Olen, Teunenberg geweest.  Daar stond een bewegingsjungle.  Zo konden we steppen, met rare fietsen rijden, klimmen in een klimrek en enkele balsporten doen.  Het was daar kort gezegd 'kei leuk'. 
Maandag leerden we bij juf Ellen een mail te versturen.
Dinsdag was het supertof, sportdag. Zo deden we aan atletiek, tennis, wielrennen, volleybal en biljarten.  Het regende wel regelmatig maar dat kon de pret niet bederven.
Donderdag was het zwembad omgetoverd tot een spelparadijs.  Zo moesten we met een spons een emmer vullen, voorwerpen uit het water halen, ping-pong balletjes verderblazen over het water, ... En het leukste was over een mat lopen die op het water lag.  Tijdens de knutselles maakten we nog een werkje met wasklemmen.  We vonden dat de vorige keer zo leuk dat we het nog een keertje overdeden.  Nu konden we kiezen tussen een wieg of een papierhouder.
In de les van spelling was de meester heel streng.  We moesten woorden overschrijven en voor elke woord dat we foutief schreven moesten we de hele reeks drie keer overschrijven.
De laatste twee weken hebben we verschillende keren geen huiswerk gehad.  Zo hadden we met het verkeersspel een dag zonder huiswerk verdiend, met de kermis was er ook geen huiswerk en na de sportdag moesten we thuis ook niets doen.

13:30 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-09

dode hoek

Maandag hadden we geen school, dat was leuk. 
Dinsdag hebben we met juf Leen op het Oud Pleintje gefietst.  Die dag was het ook meester op de fiets, maar het was dit jaar een juf (Nancy).  We moesten over moeilijke toestellen, hindernissen fietsen.  We hielpen de juf met opruimen.  Omdat die dag bijna iedereen met de fiets op school was, heerste er wanorde in de fietsenstalling.  We geraakten er bijna niet uit.  Juf Ellen liet ons een film over 'dode hoek' zien en we kregen ook nog een toets.  Het filmpje van de dode hoek kregen we van de politie, klik hier en dan kan je het ook een keertje bekijken.
Woensdag waren ze de kermis aan't opstellen.  In het weekend gaat die open, dat zal deugd doen.
Donderdag gingen we zwemmen.  Eerst moesten we één voor één in de breedte zwemmen.  Zij die de schoolslag goed deden mochten in de lengte zwemmen.  Op het einde zwom bijna iedereen in de lengte.  Michelle heeft moeten voordoen hoe het moet.  Omdat we zoveel naar school gekomen zijn per fiets of te voet mochten we met krijt op de speelplaats tekenen.  We hebben ook al een huistaakloze dag verdiend en vandaag zouden we een snoeptaart moeten krijgen.  In de knutselles maakten we een werkje voor vaderdag.  We kunnen dus weer niet vertellen wat we maakten anders weet onze papa het al en is de verrassing gaan vliegen.
Vandaag zijn we met de fiets naar de Strepestraat gereden.  Er stond een vrachtwagen en hier konden we inklimmen zodat we konden zien wat een dode hoek betekent.  We speelden een spel, onze meester was chauffeur en wij moesten ons verstoppen in de dode hoeken.

13:43 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-09

Onze klas lijkt wel een vogelkot: een merel in de klas

Toen we daarnet in de klas kwamen zat er een merel op ons te wachten.  Onze meester  kreeg hem in eerste instantie te pakken maar even later ontsnapte hij en vloog zich te pletter tegen het raam.  Op de vloer lagen wel 100 veren.  Nadien kon de vogel door het raam naar buiten.
In de godsdienstles leerden we over vergeving.  In de turnles deden we basket. 
Bij juf Ellen schreven we met runetekens en leerden we over de boekdrukkunst  We moesten ook een e-mail versturen naar de juf, in een andere hoek maakten we iets in klei.  Met een blik en een draad maakten we een soort van telefoon.  In een laatste hoek werkten we met stempels.  Woensdag ontbrak ons de tijd om in groepjes te lezen en dat doen we zo graag.
Donderdag werkten we onze pipo af in de knutselles. Sommige kinderen moesten nog schilderen, anderen werkten het gezelschapsspel af met stiften. Voor onze mama"s maakten we ook een mooi geschenkje.  Wat dit is mogen en kunnen we hier niet verklappen want dat moet nog een geheim blijven tot zondag, moederdag!
Vandaag zijn we ook begonnen met de verkeersslang.  Hier kunnen we beloningen verdienen en de eerste beloning hebben we al op zak: langer spelen.  We kunnen ook nog een huiswerkloze dag verdienen, ....
In de rekenles leerden we over een parallellogram (moeilijk om uit te spreken)en een trapezium. 
Normaal zouden we dinsdag gaan wandelen in de Avereghten, we hebben er voor gekozen om dat later op het jaar te doen, anders hebben we twee weken na elkaar geen turnles. De week nadien gaan we al naar het junglepaleis in Olen.  Volgende week komt ook de "meester op de fiets" naar onze klas.

13:36 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |