27-11-09

stempelpiet

Juf lea is weer gezond, enkele weken kon ze geen les komen geven wegens ziekte.  We zijn blij dat ze terug is.  Ze vertelde het vervolg van het verhaal van Jozef, ze leerde ons ook een nieuw lied (regen in je hart).
Deze nacht kwam de stempelpiet in onze klas onze schriften bestempelen.  Op het bord had hij een schrijffoutje gemaakt 'stempelbieten'. Voor de deur stond een tafel, hierop lagen al onze stoelen.  Die pieten hadden er een slordig boeltje van gemaakt.  Voor de grap moeten we ons volgende week verkleden in Piet zodat de Sint zijn echte Piet niet meer herkent.  Dat zal vrijdag tof worden.  Op onze bank hadden de pieten koeken gelegd, onze meester kreeg er de meeste.  Maar die heeft natuurlijk de dikste buik om de meeste koekjes in te stoppen. Op het bord stond ook nog ' de meester is een beetje zot', twee jongens maakten er superzot van.  Daar gaan Rik en Joran voor boeten denken wij. 
In de knutselles werkten we onze trekpiet af. 
Er zijn momenteel drie koppeltjes in onze klas, hiervan maakten we foto's.  Die kan je hieronder bekijken.

Karo en Robbe  -  Jorben en Axelle  -  Rik en Aiko

 

 

 

 

 

 

 

We leerden over de voedingsdriehoek.  We moeten nog prenten verdienen voor die driehoek.  We hebben al drie prenten.  Zo leerden we hoeveel water we per week moeten drinken.
Deze week was het voorleesweek, onze meester las nog eens voor uit Wiplala.  Juf Ellen las voor uit een boek van Joran.  Volgende week leest ze voor uit het boek 'de Gruffalo'.
We lazen een brief van Urbanuske aan Sinterklaas.  Hij maakte er een lied van en volgende week leren we dat.  Klik hier om het te beluisteren.
We maakten een grote toets van rekenen.
Donderdag was de verpleegster van het medisch onderzoek in onze klas.  De ganse voormiddag deed ze testen met ons. 
Jana is even buiten westen geweest maar nu is ze terug gezond.  Het was wel even schrikken toen ze voor het bord neer viel.

13:44 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat een zottigheid in die klas!! Urbanus heeft de juiste toon gezet. Die dochter van mij is er al wel vroeg bij, ik weet het maar een realtie van 4 jaar kun je niet meer negeren he :))

Gepost door: Joke | 27-11-09

De commentaren zijn gesloten.