27-11-09

stempelpiet

Juf lea is weer gezond, enkele weken kon ze geen les komen geven wegens ziekte.  We zijn blij dat ze terug is.  Ze vertelde het vervolg van het verhaal van Jozef, ze leerde ons ook een nieuw lied (regen in je hart).
Deze nacht kwam de stempelpiet in onze klas onze schriften bestempelen.  Op het bord had hij een schrijffoutje gemaakt 'stempelbieten'. Voor de deur stond een tafel, hierop lagen al onze stoelen.  Die pieten hadden er een slordig boeltje van gemaakt.  Voor de grap moeten we ons volgende week verkleden in Piet zodat de Sint zijn echte Piet niet meer herkent.  Dat zal vrijdag tof worden.  Op onze bank hadden de pieten koeken gelegd, onze meester kreeg er de meeste.  Maar die heeft natuurlijk de dikste buik om de meeste koekjes in te stoppen. Op het bord stond ook nog ' de meester is een beetje zot', twee jongens maakten er superzot van.  Daar gaan Rik en Joran voor boeten denken wij. 
In de knutselles werkten we onze trekpiet af. 
Er zijn momenteel drie koppeltjes in onze klas, hiervan maakten we foto's.  Die kan je hieronder bekijken.

Karo en Robbe  -  Jorben en Axelle  -  Rik en Aiko

 

 

 

 

 

 

 

We leerden over de voedingsdriehoek.  We moeten nog prenten verdienen voor die driehoek.  We hebben al drie prenten.  Zo leerden we hoeveel water we per week moeten drinken.
Deze week was het voorleesweek, onze meester las nog eens voor uit Wiplala.  Juf Ellen las voor uit een boek van Joran.  Volgende week leest ze voor uit het boek 'de Gruffalo'.
We lazen een brief van Urbanuske aan Sinterklaas.  Hij maakte er een lied van en volgende week leren we dat.  Klik hier om het te beluisteren.
We maakten een grote toets van rekenen.
Donderdag was de verpleegster van het medisch onderzoek in onze klas.  De ganse voormiddag deed ze testen met ons. 
Jana is even buiten westen geweest maar nu is ze terug gezond.  Het was wel even schrikken toen ze voor het bord neer viel.

13:44 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-11-09

Mexicaanse griep

Ook onze klas is mee met zijn tijd, de gevreesde griep deed zijn intrede.  Onze tweeling ligt al een ganse week in hun bed.  We wensen hun langs deze weg een spoedig herstel.  Axelle was deze week leerling van de week, ze werd vervangen door Marco.  Volgende week kan Axelle dan een paar dagen overpakken van Marco.  Ook onze godsdienstjuf is al een ganse week ziek.  Juf Lea we missen u!
We leerden over onze koningen en het koninklijk paleis.  Over Hitler, zijn uitroeiing van de Joden en de oorlogen boeiden ons ook, verschikkelijk wat er toen gebeurde.  Joran vertelde over de "Gulden Sporenslag".  We maakten een toets van seizoenen, bomen en vruchten.
In de knutselles maken we een trekpiet.  We kleurden hem al, volgende week steken we hem ineen met klemmen en koorden.
De aftrekkingshalter is een nieuw trucje dat we leerden.  Het helpt ons de min-oefeningen gemakkelijker op te lossen.  We maakten ook heel veel vraagstukken en dat is behoorlijk moeilijk.  We herhaalden de breuken.
We deden ook hockey.
Deze week kregen we van de juf geen nieuw doel.

13:28 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-09

wapenstilstand - nooit meer oorlog

We hebben als nieuw doel: stilte in de rij.  Dat lukt nog niet goed vinden we, onze meester vindt dit ook.
Woensdag was het geen school omdat het wapenstilstand was.  Onze meester vertelde een mop over de Duitsers en de Engelsen.
In wo leerden we over de vruchten, over het kerhof en moeilijke woorden over de dood.  Maandag hebben we er toets van.
Dinsdag brachten we een schoendoos mee voor de arme landen, hierin stopten we spullen waar we e arme kinderen blij mee maken.  We versierden die doos in de klas.  We vroegen de hulp van enkele mama's, bedankt mama Karen, mama Katrien en mama Mia.
In de turnles deden we oefeningen voor punten: op de bank stappen en kegels verzetten, zonder handen rollen, sprong over plint,...  We speelden met genummerde wasknijpers.  Op het einde van de les deden we tikkertje.
In de rekenles leerden we de klok, dat is niet simpel.  We maakten ook sommen onder elkaar en dit is wel gemakkelijk.  Nu kunnen we kei grote getallen optellen omdat we het trucje kennen.  Met onze tekendriehoek tekenden we de loodrechte lijn.
Vandaag verwisselden we 'eindelijk' van plaats.  Juf Lea was ziek en hierdoor kregen we geen godsdienstles.
We vierden deze week jarige Rik!  Van hem kregen we heel wat lekkers.

13:41 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |