18-12-09

zalig Kerstmis, gelukkig Nieuwjaar

Het eerste trimester zit er weer op.  We hebben al ongelooflijk veel bij geleerd.  Voor sommige kinderen ging het heel snel, maar in het begin van het schooljaar hebben we ons voorgenomen om samen de eindmeet te halen.  Dat willen we dan ook doen.
Begin van de week maakten we nog toetsen.  Dinsdag en Woensdag hebben we gezwoegd aan onze nieuwjaarsbrieven.  Dat is heel belangrijk want die brengen meestal veel op.  Als we een centje krijgen voor onze brief zullen we dat delen met de meester, dat hebben we afgesproken, ieder de helft!  Eerlijk hé.
Gisterennamiddag was het creadag.  We werden ingedeeld met kinderen van andere klassen.  Sommige klasgenootjes gingen een glasraam maken bij juf Ilse, bij meester Ludo werd er gespat, ...  Er viel in elk lokaal wel wat anders te beleven.  Voor we naar huis mochten had het flink gesneeuwd.  Leuk om zo de vakantie te beginnen.  Vanmorgen speelden we samen in de sneeuw.  Nadien zongen we met de ganse school kerstliederen, daarna kregen we chocomelk met wafel.   Deze namiddag mogen we met gezelschapsspellen of op de computer spelen.

 ons jarig kerstkindje

 

12:59 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-09

lampjes in onze kerstboom

We hebben deze week de kerstboom versierd.  We mochten allen enkele stukjes versiering in de boom hangen.  De stekker van de lampjes van de kerstboom was stuk, Thiemo had een schitterde oplossing voor ons probleem.
We mogen van thuis een pakje meebrengen om onder de boom te leggen.
Ons nieuwe doel: orde in de boekentas.
In de rekenles leerden we haakjes plaatsen zodat het optellen en vermenigvuldigen makkelijker gaat.
We bakten brood in onze klas, vandaag mochten we het opsmullen.  We leerden heel veel over voeding.  Zo kennen we alle delen van de voedingsdriehoek.
We leerden hoe we moeten hoogspringen.  Tess is kampioen van de klas in deze discipline.
We leerden een lied 'advent is dromen'.
We kregen ook een nieuwe stek in de klas.  Er was een loterij van de flinken.  Marco verzamelde er deze maand de meeste.  Gerard is onze nieuwe leerling van de week.
Volgende week krijgen we ons rapport, daarna begint de kerstvakantie en zullen we zeker veel pakjes krijgen.  Donderdag is het creanamiddag.

13:46 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-09

Sint en Piet

Deze week draaide alles rond Sint en Piet.  Dinsdag maakten we deeg voor speculaas.  Donderdag bakten we de speculaas in prachtige vormpjes.  We leerden onze liedjes voor de Sint.  En nu spelen we met het speelgoed dat de Sint ons bracht.  We schminkten ons gezicht gitzwart, verkleedde ons tot een echte Zwarte Piet. (voor en na)

Hoe maakten we onze speculaas?

ingrediënten:
500 gram bloem
300 gram bruine suiker
250 gram boter
3 koffielepeltjes kaneel
2 koffielepeltjes bakpoeder
1 eierdooier
1 dl water

Piet Huysentruyt:  We wegen de ingrediënten.  In een kom doen we de bloem, de suiker, de kaneel en de bakpoeder.  We mengen dit met een houten lepel.  We smelten de boter.  We doen de boter, het water en de eierdooier in de kom.  We mengen en kneden.  We wikkelen het deeg in aluminiumfolie en laten het enkele uren rusten in de koelkast.  Op de bakplaat leggen we bakpapier, de oven verwarmen we tot 190°. We laten de speculaas 10 minuten bakken.

14:07 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |