30-04-10

een nieuwe juf

Voorig weekend organiseerde de ouderkring een playback.  Verschillende kinderen van onze klas deden een gooi naar de overwinning.  Er waren eigenlijk drie hoofdprijzen.  Onze klas schoot twee keer de hoofdvogel.  Karo, Charlotte, Lien, Laurien en Jana wonnen de beker van het mooiste nummer en  Karen en Axelle wonnen in de categorie 'best verkleed'.  De ganse klas is natuurlijk enorm fier op deze winnaars.  Meer foto's van de playback, klik hier.
Maandag hebben we een nieuwe juf gekregen.  Juf Lieve vervangt juf Ellen.   Ze leerde ons over het verkeer.  Beheshta heeft dan voor Islamitische godsdienst ook een nieuwe juf gekregen, hiervan zijn we de naam even kwijt. 
In de turnles deden we een behendigheidsproef met de fiets.
In de rekenles leerden we de staartdeling.
Vandaag wisselden we van plaats.  We mochten zelf kiezen.

14:00 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-10

Eyjafjallajökull

Dat er in het zuiden van IJsland een vulkaan ligt met de welklinkende naam Eyjafjallajökull, weet onderhand heel de wereld. Die vuurspuwer veroorzaakte naast een aswolk ook problemen in onze klas.  Tess en Gerard hebben hun vakantie noodgedwongen een week moeten verlengen, ze zullen dat zeker heel erg vinden.  Juf Lea zagen we deze week (zelfde reden) ook niet.
Wij zijn ondertussen begonnen met de voorbereiding van het schoolfeest.  We mochten verschillende circustechnieken oefenen.  Dennis van circus Picolini kwam ons de knepen van het vak aanleren.  Weldra kiezen wij onze specialiteit.
In de knutselles hebben we onze geboetseerde pot voorzien van een mooi en aangepast kleurtje. 
Vandaag is Mats op bezoek geweest in onze klas.  We hadden geld samengelegd zodat we een mooi geschenkje konden kopen voor de broer van Steffi.
Deze week startten we ook met de fietsactie: fluohesje, met fiets of te voet naar school. 

10:02 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-10

paasvakantie

Deze week hebben we afgesloten met een gezond paasontbijt.  Met de ganse afdeling stond er een heus ontbijtbuffet voor ons klaar.  Het eten hadden we zelf meegebracht en de juffen schikten het op het buffet.  De meesters maakten ondertussen chocomelk klaar en kookten ook een eitje.  Iedereen heeft flink zijn best gedaan om de berg eten op te krijgen maar er was nog heel wat over.  Tijdens de middagpauze hebben we de rest tussen de kiezen gestopt.
's Morgens stond de paashaas aan de poort en we kregen een eitje van hem.  tijdens ons ontbijt verstopte hij in onze klas eieren van chocolade.
Op 1 april hebben we onze meester beet genomen.  We plakten op zijn rug een papier met 'sla me' op.  Iedereen mocht dus op de meester zijn poep kletsen.  's Avonds kregen we dan wel van hetzefde laken een broek.  Wij moesten een huistaak maken op een pagina die niet bestond.  Na wat rondbellen wisten we dat het een aprilgrap was.
Onze meester was zeer tevreden over onze rapporten.  Het klasgemiddelde is ongewoon hoog.

13:38 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |