29-10-10

eindelijk vakantie

Vandaag begint onze welverdiende vakantie.  We kregen een pak toetsen te verwerken, de resultaten konden we vandaag inkijken op ons rapport.
Ainsley is hard gevallen, met zijn mond op de kleine goal van de voetballers.  Er stond een tand los, een andere was helemaal uitgevallen.  Ze moesten met hem naar de tandarts en het ziekenhuis rijden.
Vandaag mochten we ons amuseren met gezelschapsspelen, in de voormiddag hebben we natuurlijk eerst nog taal en rekenen gedaan.

Oh ja, er is een onderbroek in de klas gevonden. Het is een lichtblauwe met donkere randen en ze is van niemand.  Van de meester is ze zeker niet want voor hem is ze te klein.  Zijn er mama's die ons hieromtrent een nuttige tip kunnen leveren?

14:36 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-10-10

een onhandige meester

De laatste dagen maakten we veel toetsen.  We babbelden een beetje te veel naar de meester zijn goesting en hierdoor is dinsdag de knutselles weggevallen.
Deze week zijn we voor de tweede keer naar de bibliotheek geweest.  Iedereen mocht een leuk boek kiezen en dat mee naar huis nemen.
Ainsley en Jente moesten van Emanie aan elkaar een kus geven in de bus.  Ze hebben dat maar al te graag gedaan.  Brinthe en Jonas hebben dit leuke spel ook gespeeld.  Misschien trouwen ze later wel met elkaar.  De meester mag alvast naar het feest komen.
Keith heeft maandag te hard getrommeld en is hierdoor ziek geworden?  Ja, maandag was er de ganse namddag muziek.  Enkele papa's en mama's speelden muziek met een instrument in de verschillende klassen.  Wij vonden dat leuk.  Op enkele instrumenten hebben we zelf gespeeld.  Als we naar de drum luisterden vielen onze ogen en oren bijna uit onze hoofdjes.  Enkele kinderen van onze klas hebben opgetreden voor de ganse school.   Rune en Kieth speelden op de drum, Fran bespeelde de piano en Nele had een Sopraan bij haar. Wij zijn fier dat we zo'n knappe muzikanten in onze klas hebben.  Voor foto's en filmpjes verwijzen we naar de schoolsite.
Bijna iedereen heeft zijn eerste boek van de klasbibliotheek uit en heeft daarom al een boopkaart met een geheime code gekregen.
Onze meester heeft getoond dat hij echt kan toveren.  Dat heeft hij samen met meester Ludo geleerd op een vakantiekamp bij Zwijnstein.  Volgende week doen ze samen een goochelact.
De fotograaf is ook langs geweest.  We denken dat onze meester de mooiste vent van de klasfoto zal zijn.
Vorig week nam onze meester een tekendriehoek en alles wat in de buurt stond viel om, van een onhandige meester gesproken!

14:08 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-10-10

zegswijven

Ansley is morgen jarig, vandaag hebben we hem gevierd.  Hij mocht op de meester zijn schouders zitten terwijl wij luidkeels zongen.  Hij wordt 8 jaar.
Gisteren hebben we onze toets van W.O. terug gekregen.  We hadden allemaal prachtige punten.  Volgende week krijgen we onze punten van rekenen voorgeschoteld.
Dinsdag waren onze ouders uitgenodigd op het oudercontact.  Onze meester vindt dat de mama's en papa's nog harder kunnen praten dan hun kinderen.
De laatste twee dagen was de meester zijn stem kwijt.  Alles wat hij normaal vertelt. typte hij nu op het bord.  Als we moesten luisteren naar hem speelde er een geluidje.
Nele is ook niet op school, we denken dat ze ziek is. 
Op het bord stond het woord 'zegswijze',  Andres moest het lezen en maakte er 'zegswijven' van.  Al vlug werd er door de plezantste van onze klas nog een vies woordje van gemaakt.  Maar dat durven we hier niet typen.  We durven zelfs niet vertellen wie het zegde want die jongen vreest er thuis "voor een maand aan te zijn"
Maandag zorgen we er voor dat we op ons paasbest naar school komen want de fotograaf komt.

 

13:37 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-10-10

we zijn er weer

Ondertussen zijn we al in de maand oktober aangekomen.  Door omstandigheden hadden we nog niet de tijd om ons blogje aan te passen.  Vanaf vandaag gaan we daar verandering in brengen zodat alle mama's en papa's onze belevenissen weer op de voet kunnen volgen.

Er is een heleboel veranderrd tegenover het tweede leerjaar.  Zo zingen we een leuk liedje als er iemand jarig is op muziek van Queen (klik hier), we spelen dan ook luchtgitaar en springen op onze banken.  Jonas hebben we zo al gevierd.
Wij zitten nu de ganse dag op een digitaal bord te kijken.  Dat is wel kei cool!
Elke maand mogen we op een andere plaats gaan zitten.  Deze keer bepaalde de meester nog waar we moeten zitten maar als we braaf zijn mogen wij de volgende keer zelf kiezen.
Onze banken staan in groepjes bij elkaar, niet meer op een rij.
Naast een meester hebben we ook nog een juf.  Die geeft ons les over WO.  De meester is twee weken ziek geweest (operatie) en toen hadden we de ganse dag van die geweldige juf les.  Ze heeft haar naam niet gestolen, lieve Lieve.  Juf Lea geeft ons godsdienst en juf Leen zoals de voorbije jaren weer turnen.
We kunnen ook flinken verdienen dit jaar.  Vandaag worden ze verloot!

Onze meester beloofde ons een feestje voor zijn verjaardag.  Maar dat duurt nog heel lang.  We vinden hem wel leuk, vooral om zijn moppen en zijn rekenlessen.  We hebben deze week het hardst gelachen toen Brinthe krottenwijk moest lezen.  Ze maakte er krokettenwijk van.  Daar zal het wel lekker zijn om te feesten.

11:42 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |