01-04-11

Het kasteel van Jeanne de Merode

Dinsdag hebben we gespeeld in het zwembad, dat was de laatste zwembeurt voor de vakantie. 
We maakten deze week enkele toetsen van rekenen.
Donderdag deden we tijdens de les W.O. proeven.  Zo moesten we onze lippen met lippenstift op een papier drukken (dat vonden de jongens helemaal niet leuk).  We knipten een plukje haar en plakten het op een karton.  Sommige kinderen knipten een hele bos haren van hun hoofd, dat was echt niet de bedoeling.
Onze meester heeft ons leren goochelen.  Hij maakte ons eerst een smoesje wijs dat hij samen met meester Ludo in het kasteel van Zweinstein op goochelcursus was geweest.  Nu kunnen we ook de goocheltruc, we zijn echte goochelaars en daarom verklappen we ons geheim niet.
Vandaag bezochten we een kasteel.  Het was daar superleuk, echt toppie!  Wout was de gelegenheidsburgemeester (weliswaar met de plaaster rond de arm).  Hiervan profiteerden we om enkele koppeltjes te trouwen in de trouwzaal van Westerlo.  Ainsley en Jente, Brinthe en Jonas zijn nu voor eeuwig en drie dagen aan elkaar verbonden. Een kusje, zoals de burgemeester vroeg, kon er niet af.  Komt dit wel goed?
We hebben het ganse kasteel verkleed doorlopen, iedereen moest op de juiste plaats lopen.  Vooraan liep de portier Jonas, hierachter Jeanne de Merode (onze Shana).  Zij werd geflankeerd door Brinthe en Irya (de gouvernante en de zuster uit het klooster).  Hierachter liepen burgemeester Wout en pater Ben.  De architekten van het kasteel (Floris, Milan en Yarne) werden kort gevolgd door de ridders Andres en Keith.  Hierachter liepen de kamermeisjes Emanie, Laura, Jitse, Fran en Nele.  De arbeiders (Rune, Jori en Jente) liepen helemaal achteraan met de portier (Ainsley).   Op sommige plekken mocht het voetvolk niet komen en zij moesten de dienstingang en diensttrappen nemen.  We bezochten zelfs een historische trap waar normale bezoekers niet mogen komen, wij dus wel.  Op het balkon, waar de kamermeisjes hun vrije tijd mochten doorbrengen om te genieten van het mooie uitzicht, hebben we allemaal gestaan.
Wat was me dat een leerrlijk avontuur.

13:42 Gepost door leerlingen van het derde leerjaar | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja ik vond dat van het kasteel tog wel saai

Gepost door: rune buts | 01-04-11

het was heel tof aleen jamer dat ik laura en en fran en nele en emanie bijna achteraan moeten lopen
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

Gepost door: jitse | 24-05-11

De commentaren zijn gesloten.